Siguri

67% e përdoruesve të Facebook kanë pranuar spam në vitin 2010

Jan 20 2011
0 Shpërndarje
67% e përdoruesve të Facebook kanë pranuar spam në vitin 2010

Sulmet e vjedhjes së informatave personale ishin gjithashtu në rritje, ku më shumë se 43 për qind e përdoruesve kanë qenë të përballur me email apo komunikime false që ishin të dirigjuara prej hakerëve për të vjedhur informatat e llogarive të tyre. Sophos ka marr në pyetje 1,200 përdorues të rrjeteve sociale për të gjetur këto të dhëna, dhe 82 për qind prej tyre kanë thënë se kërcënimet e paraqitura në Facebook janë kërcënimet më të mëdha të sigurisë që po i hasim sot.

“Numri i cyber-sulmeve në rrjete sociale gjithashtu ka pësuar rritje gjatë dy viteve të fundit” tha Graham Clulley, një këshillues i lartë teknologjik pranë Sophos. “Spamerët janë kthyer drejt rrjeteve sociale pasi që muret e tyre të sigurisë nuk janë as për së afërmi të larta sikurse tek shërbimet për postë elektronike. Përveç kësaj cyber-kriminelët kanë sukses më zëmadh në rrjet esociale sepse njerëzit besojnë në spam më shumë kur ai vie nga një “mik” dhe si rezultat i kësaj ata përdorues përfundojnë duke klikuar linka dhe duke shpenzuar më shumë të holla sesa që do të duhej kur pranojnë spam me email”.

Në nëntor të vitit 2010, Digital Society studioi top ueb faqet dhe gjeti se edhe Facebook e edhe Twitter kanë dështuar në testet bazë të sigurisë, siç është SSL. Rreth një vit më parë, rrjeti social bëri partneritet me McAfee për të tentuar të përmirësojë veçoritë e saja të sigurisë.  /pcworldalbanian

Lajmet e fundit>