Siguri

Apple arnon një lëshim sigurie në OS X

Jan 8 2011
0 Shpërndarje
Apple arnon një lëshim sigurie në OS X

Për shkak të vrimës në OSX 10.6 e më lartë,ka gjasa që të ndodhin sulme me lehtësi nga Hakerët duke rezultuar me bllokim të sistemit apo me ekzekutim të kodit arbitrar.

Problemi ka të bëjë me trajtonim e PackageKit të shpërndarjes së skriptave dhe kjo i mundëson që një sulmues që është i ulur pranë serverit përditësua të Apple të abuzojë me një rresht të formatuar në skriptën të cilin një përdorues e ka modifikuar. PackageKit duket të jetë program që interpreton këtë skriptë. /pcworldalbanian

Lajmet e fundit>