Biznes

Gjigandi Amerikan AT&T do të blejë konglomeratin mediatik TimeWarner për 85.4 miliard dollar

Oct 24 2016
0 Shpërndarje
Gjigandi Amerikan AT&T do të blejë konglomeratin mediatik TimeWarner për 85.4 miliard dollar

att-946_432_newsroom_release_tw-100689066-largeKompania e dytë më e madhe telekomunikacionit në Shtetet e Bashkuara do të blejë kongolomeratin mediatik TimeWarner për 85.4 miliard dollar.

Marrëveshja e cila do të kombinojë pushtetin e TimeWarner në filmografi me shërbimet mobile, fikse dhe televizive të AT&T do të rezulojë në një nga marrëveshjet më të fuqishme vitet e fundit në SHBA pas konsolidimit të Verizon.

Kjo marrëveshje do tu garantojë aksionerëve të TimeWarner 107.50 dollar për aksion ku 53.75% do të jenë para dhe 53.75% do të përkthehn në aksionet të AT&T.

Transaksioni do të përmbyllet nëf und të 2017-tës por përpara duhet të marrë autorizimin e bordit të TimeWarner dhe Departamentit Amerikan të Drejtësisë. (PCWorld Albanian)

Tags >

AT&T
Lajmet e fundit>