Analiza

Ja gjuhët më popullore të programimit bazuar në tregun dhe motorët e kërkimit

Dec 20 2016
0 Shpërndarje
Ja gjuhët më popullore të programimit bazuar në tregun dhe motorët e kërkimit

vlt45vrveupxpqj2snpzNuk ekziston një parim i cili thotë se gjithnjë duhet të mësoni gjuhët më popullore të programit por nëse doni të kodini për të fitues jetesën, do tu vlente të mësoni trendet dhe kërkesat e tregut.

David Gewirtz i ZDNet, një shkencëtar, lektor, gazetar dhe autor vendosi ti japë fund kësaj dileme duke përpiluar një listë të gjuhëve më popullore të programimit.

Duke përdorur të dhëna nga PYPL, Tiobe, IEEE Jobs, IEEE Open dhe IEEE Trending ai radhiti gjuhët e programimit më të popullara nga zhvilluesit:

  1. Java
  2. C
  3. Python
  4. C++
  5. JavaScript
  6. C#
  7. PHP
  8. Swift
  9. Objective-C
  10. R

Gjuhët e programimit zakonisht grupohen në parësore, sekondare dhe tretësore. Java, C, Python dhe C++ janë më populloret. Javascript, C#, PHP dhe Swift janë grupi i dytë më popullor. Objective-C dhe R janë grupi i tretë.

Gewirtz rekomandon fillestarët të mësojnë C++ ose Java dhe më pas të kalojnë në JavaScript. Mëpas mund të kaloni në PHP, Swift ose Python. (PCWorld Albanian)

Tags >

programim
Lajmet e fundit>