Ja se si

Ja sesi të eleminoni aplikacionet dhe proceset që ju ngadalësojnë kompjuterin

Sep 29 2016
0 Shpërndarje
Ja sesi të eleminoni aplikacionet dhe proceset që ju ngadalësojnë kompjuterin

0811-primary-100358231-largeKompjuter i ngadaltë? Të gjithë e kemi provuar të paktën njëherë në jetën tonë edhe atëherë kur hardueri përmbushte të gjitha nevoja e softuerit që ky i fundit të funksiononte siç duhej.

Për këtë na vinë në ndihmë menaxhuesit e proceseve të cilët ofrojnë një panoramë të asaj çfarë po ndodh në sfond. Kur bëhet fjalë për menaxhuesit e proceseve, ekziston një i cili kryen funksionin për të cilin është ndërtuar mësë miri e madje është pjesë integrale e sistemit operativ Windows.

Çdo version i Windows e ka dhe quhet Task Manager. Për tu qasur në të klikoni me të djathtën mbi taskbar dhe përzgjidhni opsionin Task Manager. Në Windows 7 dritarja e parë e cila do të hapet me Task Manager është ajo e aplikacioneve.

0811-win7-task-manager-processes-100358226-orig

Por ku ndryshon një aplikacion nga një program? Në kontekstin e këtij artikulli një aplikacion është një program i dukshëm në desktop ose i minimizuar në taskbar. Konkrektisht një shfletues është një aplikacion.

Një aplikacion mund të mbyllet duke klikuar “X” e bardhë me sfond të kuq. Nëse kjo nuk funksion mjafton ta selektoni në Task Manager dhe të klikonin butonin “End Task” në fund të dritares.

E nëse sistemi operativ vijon të jetë i ngarkuar atëherë problemi është tjetër. Në momentin që po shkruajmë këtë artikull, “Task Manager” na thotë që kemi 71 procese të cilat janë aktive në sfond.

0811-win8-task-manager-1-100358228-origDritarja e proceseve shfaqet në formën e një tabele “Excel-i” ku mund ti radhtni sipas emrit, emrit të përdoruesit, fuqisë procesorike që shfrytëzojnë, memorjes RAM dhe përshkrimit. Klikoni CPU dhe në krye do të shfaqen proceset të cilat po mundojnë procesorin e kompjuterit.

Për të ndaluar një proces selektojeni dhe klikoni “End Process.” Me Windows 10-tën 0811-win8-task-manager-go-to-details-100358224-smallgjërat kanë ndryshuar sadopak në aspektin e ndërfaqes. Nuk ka më një seksion të dedikuar aplikacioneve por janë të përfshirja të gjitha në seksionin “Processes.”

Në këtë dritare proceset janë të ndara në dy kategori: “Apps” dhe “Background Processes.” E para përfaqëson aplikacionet në desktop ndërsa e dytë proceset në sfond. Ajo që i mungon kësaj ndërfaqeje janë detajet e procesit. Zgjidhja e vetme është klikimi me të djathën mbi procesin dhe përzgjedhja e opsionin “Go to Details.” (PCWorld Albanian)

Tags >

windows
Lajmet e fundit>