Harduer

Karta e re grafike profesionale FirePro S9170 e AMD zotëron plot 32 GB RAM

Jul 8 2015
0 Shpërndarje
Karta e re grafike profesionale FirePro S9170 e AMD zotëron plot 32 GB RAM

amd-firepro-s9170-primary-100595430-large

Lojërat 4K lehtësisht mund të mbizotërohen nga karta grafike Titan X me 12 GB memorje, por realizimi i disa detyrave që kërkon fuqi të lartë përpunimi të dhënash dhe grafikash mund të përpijnë lehtësisht të gjithë këtë RAM.

Karta e re grafike, AMD FirePro S9170 zotëron një potencial të cilin vetëm profesionistët e editimit me grafikat mund ta shfrytëzojnë. FirePro S9170 ka 32 GB memorje GDDR5 duke lënë pas grafikën Nvidia Tesla K80 me 24 GB RAM.

AMD thotë se FirePro S9170 është karta grafike më e shpejtë në botë. Gjenerata e ardhshme e grafikave Pascal të Nvidia që do të prezantohen në 2016-tën gjithashtu do të mbështetin 32 GB RAM.

FirePro S9170 është bazuar në bërthamat Granada që gjenden edhe në grafikën AMD R9 390X dhe ka një bandwidth total prej 320 Gbps. Karta ofron një performancë prej 2.62 teraflops shumë më tepër sesa ofron karta Nvidia prej 1.66 teraflops. Nuk mungon as mbështetja e plotë për OpenCL 2.0. (PCWorld Albanian)

Lajmet e fundit>