Vëzhgim

Marrëveshja i jep fund mosbesimit ndaj Google

Jan 18 2011
0 Shpërndarje
Marrëveshja i jep fund mosbesimit ndaj Google

Çështja u ngrit në vitin 2009 kur faqet italiane për lajme rritën shqetësimet e tyre rreth asaj që faqet e tyre të largohen nga Google News, gjë që do të nënkuptonte se ato faqe do të largoheshin nga rezultatet e kërkimeve kryesore të bëra në Google.

Sipas The Associated Press, Google arriti që të mos ndryshojë rezultatet në kërkimet kryesore nga një përfshirje e një organizate për lajme në Google News, dhe gjithashtu për të shkëmbyer më shumë informata për AdSense, një program të cilin Google e furnizon me reklama për përdorime në faqe të tjera të internetit dhe shpërndan përfitimet e rezultateve.

“Ne kemi punuar bashkarisht me autoritetet konkurruese italiane dhe miqtë tanë publikues për të adresuar pyetjet dhe kërkesat e tyre,” tha Google në një deklaratë për The New York Times. “Derisa ne pajtohemi me ligjet italiane dhe të BE-së, ne duhet gjithashtu të kuptojmë që atje është gjithmonë dhoma për përmirësime në biznesin tonë.”

Lëvizja zbulon një shqetësim që fuqia kërkuese e ndërmarrjes është kërcënuar nga kërkuesit në fusha të tjera,por nuk largon mundësinë që Google do të ketë mosbesimin më të madh në të ardhmen. Komisioni Evropian dhe Teksasi janë duke shikuar për përkeqësimet nga mosbesimi ndaj Google duke përfshirë biznesin kërkues dhe Departamenti i Shteteve të Bashkuara për Drejtësi është duke vlerësuar përpjekjen nga Google për të blerë ITA-në, që bën softuerë për industrinë e fluturimeve./pcworldalbanian

Lajmet e fundit>