Harduer

OLPC tabletat do të dalin në vitin 2012

Jan 10 2011
0 Shpërndarje
OLPC tabletat do të dalin në vitin 2012

Në një intervistë, Reuben Caron ka thënë që pajisja do të mundësojë largim nga rryma elektrike, nëpër arkitekturën e procesorëve Nano duke u përshtatur në sistemin-në-çip Marvell, Armada 610. Ndërrimi i x86-based Nano me arktitekturën e bazuar Marvell të bazuar në ARM, do të zvoglëlojë shfrytëzimin e energjisë deri në 1W gjatë përdorimit.

Shpërngulja në formatin e tabeltës është e frymëzuar nga fakti që ruajtje të dukshme do të bëhen duke shkëputur sasinë e lëndës së parë të përdorur. Pixel Qi do të ofrojë atë që ka qenë e përshkruar si “ekrani plastik” për tabletën.

Raporimet e mëhershme përmendën reagimin multi touch dhe punues, por kjo nuk është konfirmuar. Më shumë se 2 milionë llaptopë XO janë shitur në mbarë botë për tre vite, që kur u lëshua projekti, por ende nuk mund të bëhet blerja e një llaptopi të tillë në Mbretërinë e Bashkuar./pcworldalbanian

Lajmet e fundit>