Biznes

Siguria, WhatsApp dhe Skype do të trajtohen njëlloj si telekomët njoftoi Komisioni Europian

Sep 10 2016
0 Shpërndarje
Siguria, WhatsApp dhe Skype do të trajtohen njëlloj si telekomët njoftoi Komisioni Europian

whatsapp-android-e1441334577402-930x704Bashkimi Europian bëri të ditur se do të aplikojë disa rregulla sigurie aktualisht të vlefshme vetëm për operatorët e telekomunikacionit në disa shërbime ueb si WhatsApp, Skype dhe Apple FaceTime.

Krahu ekzekutiv i Unionit, Komisioni Europian, do të implementojë një reformë, e cila aplikohet prej 15 vitesh tek operatorët e telekomunikacionit, që nga java e ardhshme dhe do të prekë shërbimet e thirrjeve me zë dhe mesazhet me tekst përmes internetit.

Vodafone, Orange dhe Deutsche Telekom vazhdimisht kanë shprehur pakënaqësinë e tyre për mos aplikimin e të njëjtën rregullore për të njëjtin shërbim që ofrojnë edhe Google, Microsoft dhe Facebook.

Drafti i ri parashikon rritje të sigurisë dhe integritetit të shërbimeve duke raportuar thyerjet e sigurisë, planet kontigjente dhe strategjitë në vazhdimësi tek autoritetet. Megjithatë disa obligime do të jenë më të lehta për shërbime të ngjashme si WhatsApp të cilët nuk kanë kontroll mbi rrjetin e transmetimit të shërbimit të tyre.

Sipas rregullave të reja, shërbime të cilat shfrytëzojnë një numër telefonik si Skype Out apo Viber Out, duhet të ofrojnë thirrje emergjente. (PCWorld Albanian)

Lajmet e fundit>