Harduer

Tableta më e shpejtë në botë

Jan 10 2011
0 Shpërndarje
Tableta më e shpejtë në botë

Nufront tani për tani nuk prodhon ndonjë pajisje; sidoqoftë është e licensuar nga ARM dhe zhvillon sistemin e vet në çip që përdor procesorin Cortex A9 të shoqëruar me një nënsistem grafike me bërthamë të dyfishtë Mali-400.

Çipi që mundësoi tabletën ishte një version i ndryshuar i prodhimit NuSmart 2816, që punon me shpejtësi 1.2GHz, që është më i shpejtë se ndonjë tabletë tjetër në treg, të cilat ndalen arrijnë shpejtësinë deri në 1 GHz.

Sistemi në çip (SoC) ishte lëshuar në shtator të vitit të kaluar dhe mund të arrinte deri në 2GHz. Prodhohet duke përdorur një proces 40 nm dhe shpenzon vetëm 2W energji kur arrin në 1.6GHz./pcworldalbanian

 

Lajmet e fundit>