Lajmet

1.6 milionë uebsajte WordPress në rrezik sulmesh nga hakerët

Nga: PCWorld
Publikuar , 13 Dhjetor 2021
Më shqetësues është fakti se sulmet janë shumëfishuar pas datës 8 Dhjetor. 1.6 milionë uebsajte WordPress në rrezik sulmesh nga hakerët

Pothuajse 1.6 milionë uebsajte wordpressi janë vënë në shënjestër të një fushate sulmesh me 16 mijë adresa IP duke shfrytëzuar probleme sigurie në katër shtojca dhe 15 tema Epsilon.

Kompania e sigurisë Worfence, tha se ka bllokuar mëse 13.7 milionë sulme përgjatë 36 orëve të fundit. Shtojcat e vënë në shënjestër janë Kiwi Social share 2.0.10, WordPress Automatic 3.53.2, Pinterest Automatic 4.14.3 dhe Publish Press Capabilities 2.3.

Temat Epsilon të prekura dhe versionet e tyre janë:

 • Activello 1.4.1
 • Affluent 1.1.0
 • Allegiant 1.2.5
 • Antreas 1.0.6
 • Bonkers 1.0.5
 • Brilliance 1.2.9
 • Illdy 2.1.6
 • MedZone Lite 1.2.5
 • NatureMag Lite
 • NewsMag 2.4.1
 • Newspaper X 1.3.1
 • Pixova Lite 2.0.6
 • Regina Lite 2.0.5
 • Shapely 1.2.8
 • Transcend 1.1.9

Shumica e sulmeve të identifikuara nga Wordfence synojnë që të bëjnë ndryshime në procesin e regjistrimit të wordpress ku çdo regjistrim bëhet në rolin e administratorit.

Më shqetësues është fakti se sulmet janë shumëfishuar pas datës 8 Dhjetor. Përdoruesit e këtyre shtojcave dhe temave rekomandohet të përditësojnë sa më parë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Përdoruesit nuk kyçen dot në iPhone 13 përmes Apple Watch