Lajmet

10 aplikacione që ekspozojnë iOS 9

Sep 20 2015
0 Shpërndarje
10 aplikacione që ekspozojnë iOS 9

ios-9_7_thumb800Ndërsa iOS9 ka sjellë një sërë përmirësimesh programuesit kanë filluar ti implementojnë edhe në aplikacionet e tyre. Që nga bllokuesit e reklamave tek lojërat, këto aplikacione vënë në dukje më të mirën çfarë mund të ofroj iOS 9. Më poshtë do të gjeni të renditur një pjesë të tyre:

 

1Blocker

 

Deri më tani është folur shumë për aplikacionet specifike të bllokimit të reklamave në iOS 9, të cilat shumë shpejt u shndërruan në aplikacionet më të shkarkuara në App Store. 1Blocker ofron mundësinë për të specifikuar ekzaktesisht se cilën uebfaqe dhe përmbajtje ju dëshironi të bëni bllokoni. 1Blocker

 

BBC iPlayer

 

Aplikacioni video i BBC tashmë disponon opsionin picture-in-picture në iPad Air dhe Air 2 si dhe iPad Mini 3 dhe 4. BBC iPlayerDropbox

Aplikacioni Dropbox tashmë bëhet më i thjeshtë në iOS 9. Dokumentat që ju i keni ruajtur në adresën  tuaj në Dropbox mund ti aksesoni nëpërmjet Spotlight Search në iOS, pa qënë nevoja që ju të hapni aplikacionin. Aplikacioni Dropbox vjen në versionin 3D Touch për iPhone 6S dhe 6S Plus.

DropboxDuet Game

Apple së fundmi ka prezantuar një veçori të iOS 9 e quajtur ReplayKit, e cila ju lejon që në mënyrë të shpejtë të regjistroni sesione lojrash nëpërmjet aplikacionit si dhe ti ruani apo ti ndani ato pasi të përfundoni, duke i ofruar mjaft avantazhe përdorimit të Duet Game.

Duet game

Microsoft Office

Aplikacionet Microsoft Office janë përditësuar për të ofruar më shumë funksionalitete gjatë punës me disa aplikacione në iPad, e në këtë mënyrë ju mund të përdorni njëkohësisht dy aplikacione si Powerpoint dhe OneNote.Microsoft OfficePinterest

Në Pinterest tashmë mund ta kërkoni nga ekrani parësor, falë integrimit të Spotlight Search.

Pinterest

Pocket

Mund të kërkoni për lidhje dhe artikuj që keni ruajtur nga Spotlight Search si dhe të përdorni opsionin picture-in-picture për të parë video ndërsa navigoni në lidhjet e ruajtura.

Pocket

Ruby

Aplikacioni i Shëndetit nga Apple më në fund ka marrë mbështetje për analizimin e shëndetit ripodhues në iOS 9 dhe Ruby ishte ndër aplikacionet e para që përfiton nga ky funksionalitet.

Ruby

Twitter

Duke qënë se Twitter është krijuar për tu aksesuar edhe nëse keni një tjetër aplikacion pune të përdorim, tashmë që iPad e disponon këtë veçori të re, aplikacioni është bërë më i thjeshtë.

Twitter

iMovie

Përdoruesit e iPhone 6S dhe 6S Plus do të marrin opsionin 3D Touch si  dhe disponueshmërinë për video 4K. (PCWorld Albanian)

iMovie

 

1.       1Blocker

Deri më tani është folur shumë për ad blockers në iOS 9, të cilat shumë shpejt u shndërruan në aplikacionet më të shkarkuara në App Store.1Blocker ofron mundësinë për të specifikuar ekzaktesisht se cilin site dhe përmbajtje ju dëshironi të bëni block.

2.       BBC iPlayer

Aplikacioni video I BBC tashmë disponon opsionin picture-in-picture në iPad Air dhe Air 2 si dhe iPad Mini 3 dhe 4.

3.       Dropbox

Aplikacioni Dropbox tashmë bëhet më I thjeshtë në iOS 9. Dokumentat që ju I keni ruajtur në adresën  tuaj në Dropbox mund ti aksesoni nëpërmjet Spotlight Search në iOS, pa qënë nevoja që ju të hapni aplikacionin. Aplikacioni Dropbox vjen në versionin 3D Touch për pajisjet iPhone 6S dhe 6S Plus.

4.       Duet Game

Apple së fundmi ka prezantuar një veçori të iOS 9 e quajtur ReplayKit, e cila ju lejon që në mënyrë të shpejtë të regjistroni sesione lojrash nëpërmjet aplikacionit si dhe ti ruani apo ti ndani ato pasi të përfundoni, duke I ofruar mjaft avantazhe përdorimit të Duet Game.

5.       Hulu

Hulu ofroi brenda një kohe shumë të shkurtër disponueshmëri të opsionit picture-in-picture duke ju dhënë mundësi të përdorimit multitask ndërsa shikoni shfaqe nga aplikacioni iPad.

6.       Instapaper

Instapaper ofron gjithashtu opsionin picture-in-picture (perfekte për videot e ruajtura) si dhe aplikacionet side-by-side.

7.       Microsoft Office

Aplikacionet Microsoft Office kanë marrë update për të ofruar multitasking për pajisjet iPad, në këtë mënyrë ju mund të përdorni njëkohësisht dy aplikacione si Powerpoint dhe OneNote. Këto aplikacione ju mund ti kërkoni nëpërmjet Spotlight Search në iPhone dhe iPad.

8.       Pinterest

Pinterest tashmë mund ta kërkoni nga home screen, falë integrimit të Spotlight Search.

9.       Pocket

Tashmë ju mund të kërkoni për linke dhe artikuj që keni ruajtur nga Spotlight Search si dhe të përdorni opsionin picture-in-picture për të parë video ndërsa navigoni në linket e ruajtura.

10.   Ruby

Aplikacioni I Shëndetit nga Apple më në fund ka marrë mbështetje për ndjekjen ë shëndetit ripodhues në iOS 9 dhe Ruby ishte I pari në të.

11.   Twitter

Duke qënë se Twitter është krijuar për multitasking, tashmë që iPad e disponon këtë veçori të re, aplikacioni është bërë më I thjeshtë.

12.   iMovie

Përdoruesit e pajisjeve iPhone 6S dhe 6S Plus do të marrin opsionin 3D Touch si  dhe disponueshmërinë për video 4 K , ndërkaq përdoruesit iPad do të përfitojnë në sajë të veçorisë multitasking ndërsa editojnë klipe.

Tags >

iOS 9
Lajmet e fundit>