Blog

10 Super Kompjuterat më të fuqishëm në planet

Publikuar , 27 Qershor 2017
0
Ky super kompjuter i përket Kinës dhe quhet Sunway TaihuLight dhe kryeson listën e 500 super kompjuterave më të fuqishëm në botë. 10 Super Kompjuterat më të fuqishëm në planet

Super kompjuteri më i shpejtë në botë ka një fuqi kompjuterike prej 93,105 teraflops dhe mund të kryejë përafërsisht 100,000 trilion operacione në sekond.

Ky super kompjuter i përket Kinës dhe quhet Sunway TaihuLight dhe kryeson listën e 500 super kompjuterave më të fuqishëm në botë.

Super kompjuterat janë dizajnuar për të kryer veprime të shumta në të njëjtën kohë, ata përdoren për modelime ekonomike dhe klimaterike, për kërkime në fushat e neurologjisë dhe energjisë nukleare.

Në grafikun e mëposhtëm gjenden 10 super kompjuterat më të fuqishëm në botë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Tregu i kompjuterëve u rrit për herë të parë që prej 8 vitesh në 2019