Lajmet

100 fjalëkalimet më të këqija të 2019: A është i juaji në listë?

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 17 Dhjetor 2019
0
100 fjalëkalimet më të këqija të 2019: A është i juaji në listë?

Gjatë gjashtë muajve të parë të 2019-ës, mëse 4 miliardë rekorde u ekspozuan online nga sulme kibernetike, një statistikë me të vërtetë shqetësuese.

Tashmë hulumtuesit në NordPass, një menaxher fjalëkalimesh nga e njëjta kompani që operon NordVPN ka publikuar një listë të fjalëkalimeve më pak të sigurta.

Pajisur me një databazë prej 500 milionë fjalëkalimesh të rrjedhura gjatë 2019-ës, NordPass i ka renditur ato sipas përdorimit.

3 fjalëkalimet më të përdorura, ku shfaqen në 6,348,704 raste, janë jo vetëm të pasigurtë por edhe lehtësisht të parashikueshëm.

Por në listë janë edhe disa fjalëkalime të papritura. Nëse fjalëkalimi juaj është në këtë listë atëherë ju e dini se çfarë duhet të bëni menjëherë.

Gjithashtu nëse përdorni të njëjtin fjalëkalim nëpër disa faqe, siguria juaj është lehtësisht e cënueshme.

Microsoft analizoi një databazë me 3 miliardë kredenciale nga thyerje sigurie të ndryshme dhe gjeti se 44 milionë prej tyre përdornin vetëm fjalëkalime të cilat janë kompromentuar edhe në faqe të tjera.

Ripërdorimi i fjalëkalimeve është garanci se keni për të përfunduar në telashe. Përmirësimi i higjenës së fjalëkalimeve është shqetësimi juaj numër 1. /PCWorld Albanian

Rënditja: 100 fjalëkalimet më të këqija në botë

 1. 12345
 2. 123456
 3. 123456789
 4. test1
 5. password
 6. 12345678
 7. zinch
 8. g_czechout
 9. asdf
 10. qwerty
 11. 1234567890
 12. 1234567
 13. iloveyou
 14. 1234
 15. abc123
 16. 111111
 17. 123123
 18. dubsmash
 19. test
 20. princess
 21. qwertyuiop
 22. sunshine
 23. BvtTest123
 24. 11111
 25. ashley
 26. 00000
 27. 000000
 28. password1
 29. monkey
 30. livetest
 31. 55555
 32. soccer
 33. charlie
 34. asdfghjkl
 35. 654321
 36. family
 37. michael
 38. 123321
 39. football
 40. baseball
 41. q1w2e3r4t5y6
 42. nicole
 43. jessica
 44. purple
 45. shadow
 46. hannah
 47. chocolate
 48. michelle
 49. daniel
 50. maggie
 51. qwerty123
 52. hello
 53. 112233
 54. jordan
 55. tigger
 56. 666666
 57. 987654321
 58. superman
 59. 12345678910
 60. summer
 61. 1q2w3e4r5t
 62. fitness
 63. bailey
 64. zxcvbnm
 65. fuckyou
 66. 121212
 67. buster
 68. butterfly
 69. dragon
 70. jennifer
 71. amanda
 72. justin
 73. cookie
 74. basketball
 75. shopping
 76. pepper
 77. joshua
 78. hunter
 79. ginger
 80. matthew
 81. abcd1234
 82. taylor
 83. samantha
 84. whatever
 85. andrew
 86. 1qaz2wsx3edc
 87. thomas
 88. jasmine
 89. animoto
 90. madison
 91. 0987654321
 92. 54321
 93. flower
 94. Password
 95. maria
 96. babygirl
 97. lovely
 98. sophie
 99. Chegg123
LEXO EDHE:  Zbulohet online një koleksion i madh videosh dhe përmbajtjesh të grupit terrorist ISIS