Lajmet

15% më shumë viruse në muajin shtator

Publikuar , 02 Tetor 2009
0
15% më shumë viruse në muajin shtator

Një virus në rilindje ka sjellë një numër të madh të PC-ve të infektuare në të gjithë botën me një rritje prej 15% nga Gushti deri në Shtator, thotë një raport i realizuar të martën nga kompania për prodhim të sofuterit mbrojtës Panda Security.

Në të gjithë botën mesatarja e numrit të PC të prekur nga ky virus arrin në 59% e cila eshte me e larte se në vitin e kaluar.   

Ndër 29 vendet e botes, Shtet e Bashkuara renditen në vendin e nëntë me më shumë se 58% të PC-ve të infektuar. Taiwani është vendi i parë në raport për nga infektimet me 69%, ndërsa Norvegjia renditet ndër vendet më të ulta me vetem 39% të sulmeve nga viruset në PC. Të dhënat e fundit tregojnë se Trojan dhe Adware ishin dy shkaktarët kryesor e këtij virusi.

 

LEXO EDHE:  Hakerët Turq sulmojnë uebsajtet e qeverisë Greke