Lajmet

25 artikujt më të lexuar në 2015-tën në Wikipedia

Publikuar , 10 Janar 2016
25 artikujt më të lexuar në 2015-tën në Wikipedia

Star-Wars-Wikipedia-930x678Në 2015-tën Wikipedia arriti një objektiv, plot 5 milion artikuj në gjuhën angleze gjenden në këtë enciklopedi. Ndërsa i hedhim sy të kaluarës, zbulojmë disa detaje interesante për vitin që lamë pas.

Artikujt më të lexuar kishin të bënin të gjithë me filmat duke filluar nga Star Wars: The Force Awakens tek Avengers: Age of Ultron dhe tek Fast and Furios 7. Në listën e 25 artikujve më të lexuar janë edhe Facebook së bashku me Google.

Artikulli më i lexuar është “Vdekjet në 2015-tën”, me plot 28 milion shikime. Listës nuk i mungojnë as Donald Trump dhe Shteti Islamik. (PCWorld Albanian)

Ja dhe lista e 25 artikujve më të lexuar: 1. Deaths in 2015 (27,885,484), 2. Chris Kyle (27,765,570), 3. Star Wars: The Force Awakens (23,523,985), 4. Facebook (22,330,302), 5. Stephen Hawking (20,060,944),  6.  Islamic State of Iraq and the Levant (19,335,481), 7. List of Bollywood films of 2015 (18,171,094), 8. Google (18,107,283), 9. Avengers: Age of Ultron (17,409,029), 10. United States (16,855,064), 11. Kanye West (16,478,369), 12. Game of Thrones (16,135,993), 13. Star Wars (15,580,814), 14. Wikipedia (15,157,792), 16. Jurassic World (14,283,010), 17. Donald Trump (14,052,391), 18. Fifty Shades of Grey (13,362,580), 19. Pablo Escobar (13,190,232), 20. India (12,864,393 ), 21. 2015 in film (12,542,233), 22. Floyd Mayweather, Jr. (12,436,450), 23. Ronda Rousey (12,298,765), 24. Paul Walker (12,201,471), 25. World War II (12,149,875)(PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Sony ka shitur 7.8 milionë konsola PlayStation 5