Blog

25% e të ardhurave globale nga reklamimi shkojnë për Google dhe Facebook

Publikuar , 08 Dhjetor 2017
0
Ngritja e telefonëve inteligjent vetëm sa e ka përshpejtuar këtë proces dhe telefonë kanë ndryshuar fundamentalisht mënyrën sesi njerëzit konsumojnë përmbajtje. 25% e të ardhurave globale nga reklamimi shkojnë për Google dhe Facebook

Në dy dekadat e fundit reklamuesit gradualisht kanë zhvendosur buxhetet e tyre nga mediat tradicionale drejt botës online.

Ngritja e telefonëve inteligjent vetëm sa e ka përshpejtuar këtë proces dhe telefonë kanë ndryshuar fundamentalisht mënyrën sesi njerëzit konsumojnë përmbajtje.

Por gjithë pasuria e shpenzuar në reklamim online ndahet mes një numri të vogël kompanish.

Në fakt janë dy të tilla që zënë 60% të reklamimit online dhe të ardhurave gjeneruar nga kjo industri.

Sipas kompanisë kërkimore WARC, liderët e tregut në kërkim dhe media sociale fusin në xhep 1 në çdo 4 dollarë të shpenzuar në reklamim në mbarë botën gjatë gjithë vitit.

Bëhet fjalë për Google dhe Facebook dhe dominojnë jo vetëm reklamimin online por çfarëdolloj reklamimi. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  AllWeb 2019 prezanton tre folësit e parë të konfirmuar për konferencën e Tetorit në Tiranë

Lajmet e fundit>