Lajmet

3 funksionalitete kyçe privatësie në Snapchat

Publikuar , 29 Mars 2018
0
Ky hap është i rëndësishëm për të mbajtur parametrat e privatësisë për iPhone ose Android të përditësuara. 3 funksionalitete kyçe privatësie në Snapchat

Snapchat është zhvilluar në një platformë të plotë për t’u etiketuar si media sociale. Me shtimin e funksioneve të reja kërkohen aprovime ose leje të reja dhe të gjithë mund t’i shtypim vetëm “OK për të vazhduar” për të provuar  më të fundit dhe më të mirat.

Megjithatë, në një pikë të caktuar është gjithmonë më mirë të kontrolloni parametrat e privatësisë për të parë të gjitha të dhënat personale që dëshironi të publikoni. Nuk ka rëndësi nëse po përdorni telefonin që po përdorni, gjithmonë mund të përditësoni parametrat e privatësisë për iPhone dhe telefonat Android.

Ky hap është i rëndësishëm për të mbajtur parametrat e privatësisë për iPhone ose Android të përditësuara.

Cilësimet e privatësisë për iPhone si modaliteti Ghost mund t’i ndalojnë njerëzit të shikojnë vendndodhjen tuaj të saktë dhe kështu të mbrojnë shqetësimet tuaja të privatësisë. Ndërkohë që opsionet e tjera, të tilla si cilësimet dhe preferencat e ndjekjes së reklamave të Snapchat së bashku me masat e tjera anti-spam, mund t’ju ndihmojnë të ndiheni rehat dhe në lehtësi.

3 cilësimet më të mira të  Snapchat për IPhone dhe Android:

Modaliteti Ghost. Qëndrimi në Ghost Mode është padyshim një metodë e jashtëzakonshme për të mbetur privatë dhe të siguruar. Celulari juaj vjen me të si një cilësim i parazgjedhur, megjithatë nëse keni hulumtuar rrugë të ndryshme  referuar  hartës Snap, ajo merret automatikisht, prandaj është e vlefshme të kontrolloni dyfish. Kjo është një nga cilësimet  më të larta të privatësisë për iPhone.

Verifikimi me dy faktorë. Fuqizimi i vërtetimit ose konfirmimit me dy faktorë (2FA) është hapi më i mirë i privatësisë që mund të ndërmarrni për të siguruar parametrat e privatësisë. Ky cilësim do të funksionojë më mirë, sepse për të përdorur Snapchat ju do të keni nevojë edhe për fjalëkalimin tuaj ashtu si edhe për një kod të veçantë që dërgohet  në numrin tuaj të regjistruar.

LEXO EDHE:  Instagram përgatitet për të kopjuar një tjetër format popullor të Snapchat

Si përdorues ju mund t’i aktivizoni këto opsione përmes metodave të ndryshme.

Megjithatë, për të filluar, prekni Bitmoji tuaj në këndin e sipërm të majtë, në atë moment prekni pajisjen në këndin e sipërm të djathtë për të aksesuar parametrat e privatësisë tuaj. Në ekranin tjetër klikoni mbi opsionin ” Login Verification”. Kjo është ajo që realisht është një verifikim me dy faktorë në Snapchat. Përdoruesit mund ta bëjnë të besueshëm verifikimin me dy faktorë nëpërmjet dy metodave të ndryshme: ose nëpërmjet një mesazhi në numrin personal të regjistruar ose përmes ndonjë aplikacioni të besueshëm të palës së tretë. 

Menaxhoni se  kush mund t’ju kontaktojë nëpërmjet aplikacionit. Cilësimet e brendshme të aplikacionit ju japin mundësinë të kufizoni njerëzit që mund t’ju kontaktojnë. Ky është edhe një opsion i preferuar i privatësisë për Snapchat në  iPhone.

Pasi të keni hapur aplikacionin,klikoni në ikonën e vogël Bitmoji që ndodhet në pjesën e sipërme të  ekranit  dhe pastaj në ikonën e ingranazhit për të parë cilësimet, lëvizni poshtë derisa të shihni opsionin “Contact Me”. Klikoni për ta vendosur atë te “My Friends” për të shmangur kërkesat e një miku të panjohur dhe ndërhyrjen në privatësi

Tags >

Snapchat