Ja se si

3 mënyra si të aktivizoni Wi-Fi në kompjuterin tuaj Windows 10

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 26 Dhjetor 2019
Wi-Fi është një karakteristikë që gjendet në çdo kompjuter, dhe aktivizimi i Wi-Fi është mënyra më e shpejtë për të hyrë në internet me kompjuterin tuaj Windows. 3 mënyra si të aktivizoni Wi-Fi në kompjuterin tuaj Windows 10

Kanë ikur ditët kur ju duhej të lidhni një kordon me kompjuterin dhe linjën telefonike, vetëm për të shfletuar në internet me shpejtësinë e një kërmilli.

Në ditët e sotme, jo vetëm që është bërë e mundur të shfletoni në internet me një shpejtësi super të shpejtë pa nevojën e kabllove, por është edhe mënyra më e përhapur për të hyrë online.

Wi-Fi është një karakteristikë që gjendet në çdo kompjuter, dhe aktivizimi i Wi-Fi është mënyra më e shpejtë për të hyrë në internet me kompjuterin tuaj Windows.

Nëse keni Windows 10, përshtatësi juaj Wi-Fi me shumë mundësi është i aktivizuar.

Nëse nuk është, ose nëse aksidentalisht e keni çaktivizuar më përpara, dhe nuk dini si ta riktheni, mos u shqetësoni. Ja si mund ta rregulloni atë.

Si të ndezni Wi-Fi në Windows 10

Së pari, shikoni nëse ka ndonjë buton Wi-Fi në tastierën tuaj. Mund të ketë një pamje të valëve që vijnë nga një rreth apo një linjë.

Ky buton mund të gjendet më shumë në laptop, dhe mund t’ju kërkojë të shtypni çelësin Fn dhe ndonjë nga çelësat F në krye të tastierës.

Ndezja e Wi-Fi nëpërmjet ikonës Wi-Fi

  1. Shikoni në cepin e majtë poshtë të kompjuterit tuaj. Në shiritin e veglave, ka një ikonë Wi-Fi, e cila ngjan me një sinjal radio që transmeton lart. Nëse nuk është aty, klikoni në shigjetën me drejtim lart për të parë nëse është grupuar me ikonat e tjera.
  2. Klikoni në ikonën Wi-Fi në shiritin e veglave, pastaj klikoni përsëri në një kuti më të madhe Wi-Fi që shfaqet në menunë pop-up, për ta ndezur Wi-Fi.
  3. Pasi ta keni ndezur, mund të lidheni me rrjetin tuaj Wi-Fi.
LEXO EDHE:  Intel premton diçka të madhe më 2 Shtator

Ndezja e Wi-Fi përmes menusë Start

  1. Klikoni në butonin Windows dhe shkruani “Settings”, klikoni në aplikacion kur të shfaqet në rezultatet e kërkimit.
  2. Klikoni “Network & Internet.”
  3. Klikoni në opsionin Wi-Fi në shiritin e menusë në anën e majtë të ekranit të Settings.
  4. Ndryshoni opsionin Wi-Fi në “On” për të aktivizuar përshtatësin tuaj Wi-Fi.
  5. Lidhuni me rrjetin tuaj Wi-Fi. /PCWorld Albanian