Blog

4 alternativa falas të Microsoft Office 365

Publikuar , 25 Nëntor 2016
0
4 alternativa falas të Microsoft Office 365

office-365-alternatives-670x335Office 365 është evolucioni i suitës së produktivitetit të Microsoft. Unifikon softuerin legjenar Office me një sërë shërbimesh online. Ky produkt bën të mundur krijimin e një dokumenti në Word dhe sinkronizimin e tij në OneDrive dhe më pas të qaseni në të nga shfletuesi përmes Word Online.

Aktualisht asnjë suitë tjetër produktiviteti nuk e ofron këtë lloj integrimi. Dhe për këtë Office 365 kushton 100 dollar në vit.

E nëse dëshironi të shkëputeni nga Microsoft dhe të përzgjidhni një suitës falas ose m ekosto të ulët në këtë artikull kemi radhitur disa prej alternativave.

  1. Google Docs, Sheets dhe Slides

Nëse krahasoni suitën online të Microsoft me atë të Google, ka shumë për të thënë për këtë të fundit. Konkretisht veçori unike si përdorimi i zërit për të shkruar.

Për më tepër Google Docs është më i mirë se Microsoft Word në shkrime kërkimore. Por Excel ngelet mbreti i databazave. Slides dhe PowerPoint janë shumë afër. Prandaj vendimi për të përdorur suitën e Microsoft apo të Google i përket punës që bëni më shumë: Me Dokumente apo Databaza

[youtube id=”v0rPu_pl0D8″]

  1. Open365

Open365 është një lojtar i ri në botën e teknologjisë. Është i bazuar në LibreOffice, një alternativë me kod të hapur e Microsoft Office.

Të përdorësh Open365 është njëlloj si të përdorni LibreOffice.  Është një program i plotë i cili funksionon i tëri në cloud. I vetmi ngërç është mungesa e një shtojce për të sinkronizuar skedarët me LibreOffice.

[youtube id=”3_gkNTggeVU”]

  1. Zoho Office

Ndër të gjithë suitat e produktivitetit, Zoho Office ka ndërfaqen më të rafinuar. Kompania është themeluar për mëse një dekadë më parë dhe daton për Google Docs dhe Office Online.

LEXO EDHE:  SHBA arrestojnë tre shtetas Gjermanë për operimin e një tregu të zi online

Mbase për këtë kanë arritur të ndërtojnë disa prej produkteve me ndërfaqen më të mirë. Zoho Writer impresionon dhe lë pas Google Docs dhe Word Online pa më të voglin dyshim.

Zoho Writer 4.0 është i përshtatur për ekranet e gjëra dhe ndërfaqja është e pastër. Zoho Reports dhe Show ofrojnë mjaftueshëm për një përdorues mesatar.

 Zoho është falas për grupe deri në 25 vetë, duke e bërë një opsion tërheqës për zyrat e vogla dhe ekipet.

[youtube id=”KgRJB5FCCvE”]

  1. iWork for iCloud

Një prej sekreteve më të mëdha të Apple është fakti se suita e aplikacioneve të produktivitetit iWork është e disponueshme për të gjithë. Ajo që u duhet është një llogari Apple ku të gjithë mund ta krijojnë një të tillë.

Natyrisht kjo suitë do të funksiononte për mrekulli në kompjuterat Mac. iWork është perfekte për të kryer detyra bazike. Nëse po përpunoni një databazë komplekse në Excel apo doni të shkruani një letër kërkimore për një orë mësimi, më mirë shikoni alternativat e mësipërme. (PCWorld Albanian)

[youtube id=”XarsQEE-MA0″]