Softuer

400,000 aplikacione për Android

Publikuar , 04 Janar 2012
0
400,000 aplikacione për Android

Lajmi për këtë të arritur ishte paraqitur nga vëzhguesit e tregut të aplikacioneve për celularë në Distimo, në Utrecht.

Sipas Apple, tregu i aplikacioneve për iOS përmban më tepër se 500,000 aplikacione. Sipas numëruesit të aplikacioneve në 148Apps.biz, ky numër gjatë të mërkurës ishte pikërisht 543,424.

Distimo raporton që megjithëse tregut të aplikacioneve për Android i mori dy muaj më tepër se dyqanit App Store për të arritur në 400,000 aplikacione, vlera e aplikacioneve që po shtohen është rritur.

Derisa numri i aplikacioneve në tregun Android mund të rritet shpejt, ajo shpejtësi do të drejtësi nga rritja e shpejtë me aplikacione falas – rritja e aplikacioneve me pagesë është dukshëm më e ngadalshme.

Distimo gjatë ditës së sotme, rreth dy të tretat e të gjitha aplikacioneve në tregun e aplikacioneve për sistemin operativ Android janë falas, derisa 148Apps.biz numëron që 236,969 aplikacione dhe lojëra janë falas për iOS.

Mbajeni në mend që Apple nuk bën numërimin e aplikacioneve falas ndaj atyre me pagesë./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Një prej aplikacioneve më të rëndësishme të Google pajiset me "Dark Mode"