Lajmet

5 bursat më të mira të monedhave kriptografike

Publikuar , 13 Shtator 2018
A jeni duke kërkuar për të blerë monedha me një kartë krediti ose debiti, apo dëshironi të tregtoni monedha për monedha të tjera? 5 bursat më të mira të monedhave kriptografike

Ju mund të jeni të interesuar për të kryer shkëmbime kriptografike por nuk jeni të sigurt se si duhet të veproni.

A jeni duke kërkuar për të blerë monedha me një kartë krediti ose debiti, apo dëshironi të tregtoni monedha për monedha të tjera? A doni të ndërveproni me një shkëmbim, i cili do të mbajë monedhat në emrin tuaj, apo jeni të lumtur që konfiguroni kuletat dhe negocioni marrëveshjen vetë?

Ja disa nga gjërat që duhen marrë në konsideratë:

Reputacioni. Përpara çdo gjëje tjetër, a është shkëmbimi i kriptomonedhave me reputacion? Shkëmbimet e listuara më poshtë mund të kenë çështje të vogla të rastësishme, por në përgjithësi ato provojnë se janë të besueshme.

Tarifat. Sa do t’ju kushtojë të përdorni shkëmbimin? Shumica dërrmuese e shkëmbimeve ngarkojnë një përqindje nominale të transaksionit tuaj, duke ndryshuar midis shkëmbimeve. Ndonjëherë pagesa më e lartë siguron një përvojë më të mirë të përgjithshme, kështu që ka të bëjë me gjetjen e një ekuilibri.

Llojet e pagesës.

Në sa mënyra të ndryshme mund të blini kriptomonedha në shkëmbim? A pranohen transfertat bankare? Po kartat e debitit dhe të kreditit? Pak vende e pranojnë PayPal si një lloj pagesash të vlefshme për shkak të rrezikut të lartë të transaksioneve mashtruese.

Verifikimi

Shumica dërrmuese e vendeve kërkojnë të paktën një lloj identifikimi të përdoruesit. Verifikimi ndryshon midis vendeve, por zakonisht përfshin një patentë shoferi, pasaportë ose të ngjashme. Disa vende kërkojnë forma të shumëfishta të identifikimit të përdoruesit përpara se të lejojnë aksesin.

Gjeografia. A ka shkëmbimi ndonjë kufizim gjeografik? Disa shkëmbime kriptografike i shërbejnë vetëm disa  konsumatorëve në vende të caktuara.

  1. Binance
LEXO EDHE:  Bitcoin konsumon energji më shumë sesa disa shtete të botës

Binance është një nga shkëmbimet më të njohura të kripto-valutave nga vëllimi i tregtimit dhe përdorshmëria. Binance ka qenë tradicionalisht një shkëmbim krejtësisht i fshehtë, me të gjitha lidhjet tregtare të lidhura me Bitcoin, Ethereum, USDT (Tether), ose me monedhën e brendshme të Binance BNB. Tarifat e tregtimit të Binance ndryshojnë në mes 0.05% dhe 0.1%.

I dobishëm për: Përdoruesit e ndërmjetëm dhe të tjerë, tregtarët ditorë.

Jo i dobishëm për: Monedha tregtare e fiat, fillestarë.

  1. Bitfinex

Duke tregtuar mbi 300 milionë dollarë në ditë me Bitfinex, mund të siguroheni që të gjeni një blerës. Ka një ndërfaqe shumë të ngjashme me Coinbase Pro. Jo vetëm që mund të tregtoni një shumëllojshmëri të madhe të monedhave, por Bitfinex lejon financimin nëpërmjet transferimit bankar. Tarifat Bitfinex fillojnë me 0.1% për shitje dhe 0.2% për blerje.

I dobishëm për: Përdoruesit e ndërmjetëm dhe të tjerë, tregtarët ditorë.

Jo i dobishëm për: Fillestarë absolutë.

  1. Bittrex

I themeluar në vitin 2015, Bittrex ka një reputacion për stabilitetin dhe besueshmërinë. Ka një ndërfaqe shumë të ngjashme me Bitfinex. Të gjitha tregjet kanë një komision 0.25%, që është më i lartë se shumica e shkëmbimeve.

I dobishëm për: Përdoruesit e ndërmjetëm dhe të tjerë, tregtarët ditorë.

Jo i dobishëm për: Fillestarë absolutë.

  1. Coinbase/Coinbase Pro

Coinbase është një nga faqet e para të internetit që ju lejon të përdorni llogarinë tuaj bankare për të blerë kriptomonedha. Coinbase është një ndërmjetës dhe dega e këmbimit Coinbase Pro (ish GDAX) merret me tregtinë. Ndërfaqja e Coinbase është e lehtë për t’u përdorur, dhe ju mund të transferoni financat midis Coinbase dhe Coinbase Pro pa asnjë tarifë.

I  dobishëm për: Fillestarë absolutë.

LEXO EDHE:  Një prej ekonomive më të mëdha në botë po konsideron ndalimin e Bitcoin me ligj

Nuk është i dobishëm për: Tregtarët ditorë, ata që kërkojnë altcoins.

  1. Local Bitcoins

LocalBitcoins është një shkëmbim peer-to-peer Bitcoin. Përdoruesit kontaktojnë blerësin ose shitësin që liston Bitcoin, si dhe një metodë të pagesës ose shitjes. LocalBitcoin pranon një gamë të gjerë të metodave të transaksionit dhe ofron një ndërfaqe që është e thjeshtë për t’u përdorur dhe e shpejtë.

A janë të vlefshme shkëmbimet e tjera të kriptomonedhave?

Ekzistojnë shumë opsione shkëmbimesh kriptografike, por këto pesë shkëmbime përfaqësojnë një përzierje të mjeteve fillestare dhe të avancuara, mjete për tregtim ditor dhe transaksionet e shpejta të kriptomonedhave.