Biznes

5 kompanitë më me vlerë në 2006 dhe 2016

Publikuar , 20 Janar 2017
0
Që nga telefonët mobil dhe rrjetet social tek realiteti virtual dhe inteligjenca artificiale, bota e teknologjisë në të cilën jetojmë sot duket ndryshe nga teknologjia e 10 viteve më parë. 5 kompanitë më me vlerë në 2006 dhe 2016 Photo Source: Statista

Në 2006, gjigandi i naftës Exxon Mobil udhëhiqte listën e kompanive më me vlerë dhe Microsoft ishte e vetmja firmë teknologjie që i afrohej.

Kalojmë në 2016 dhe Apple, Google, Amazon dhe Facebook dominojnë ndërsa Exxon Mobil është e vetmja kompani nafte e ngelur në pesëshen e parë.

Më 1 Gusht pas rënies së fitimve të ExxonMobil, lista e pesë kompanive më me vlerë në planet zihej nga pesë kompani teknologjike për herë të parë në histori. Epoka e teknologjisë ka mbërritur dhe investitorët e dinë. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Samsung bën çudinë, telefoni i ardhshëm me palosje do të ketë ekran prej xhami dhe jo plastike