Lajmet

5 tiparet e reja më të mira që po vinë në Outlook

Publikuar , 18 Maj 2018
0
5 tiparet e reja më të mira që po vinë në Outlook

Këtë javë, Microsoft përmendi një listë të gjerë të tipareve të reja që po ofron, ose do t’i ofrojë, aplikacioneve të ndryshme të saj në Outlook, duke përfshirë lajmërimet për faturat, kalendarin më të mirë në kohë dhe një mënyrë për të parë se kush ka RSVP’d për një takim.

Jo të gjitha tiparet e reja të Microsoft janë në dispozicion, ose nëse ato janë, ato nuk janë shpallur në të gjitha aplikacionet e ndryshme të Microsoft në Outlook: Office 365, Outlook për Web dhe aplikacionet mobile të Outlook. Nga karakteristikat e shumta që Microsoft ka përshkruar në një postim në blog, këtu janë pesë tiparet që mendojmë se mund të jenë potencialisht më të rëndësishmet:

  1. Lajmërime për faturat

Microsoft kontrollon nga email-i juaj për “zotimet”, si :”Do të kthehem tek ju para orës 4 të mëngjesit të së enjtes” dhe do t’ju dërgojë një kujtesë për ta mbajtur zotimin. E njëjta teknologji funksionon edhe  këtu. Nëse Outlook  sheh një kujtesë faturimi, automatikisht do të shtojë një ngjarje në kalendarin tuaj për të paguar faturën në ditën që është caktuar dhe dërgon  një email tek ju dy ditë para kësaj si një kujtesë.

Ashtu si me aftësinë e Outlook për të gjetur dhe krijuar ngjarje nga informacionet e fluturimit, rezervimet e hoteleve, makinat dhe më shumë, për momentin pagesa e faturave është në dispozicion vetëm në Outlook.com.

  1. Kush ka RSVP’d(përgjigje ndaj ftesës)?

Përpos dëshirës për të marrë pjesë ose jo në një takim, nuk ka asnjë kuptim në ndjekjen e një takimi nëse personi që ju duhet të dëgjoni nuk do të jetë atje. Me Outlook për Windows dhe Outlook.com, tani mund të klikoni “Ndjekja” nën ” Përmbushja e ngjarjes” dhe të përcillni se kush është angazhuar në takim dhe kush jo. Gjithashtu mund t’i ndaloni njerëzit nga “përplasja” e takimit, duke parandaluar që ftesa të përcillet.

LEXO EDHE:  DOOM 64 paralajmërohet zyrtarisht për të gjitha platformat

  1. Menaxhimi i zonave kohore

Çdokush që ka udhëtuar ndërkombëtarisht e di se sigurimi që mbledhjet tuaja të vendosen spas kohës  lokale mund të jenë të rrezikuara. Outlook tani ju lejon të tregoni zona të shumta kohore brenda Outlook-tre brenda Windows, dhe një brenda Outlook për Mac. (Ky funksion mbështetet edhe në Outlook për Web.) Në Windows, mund të shtoni zona kohore nëpërmjet Skedari> Opsionet> Zonat kohore të kalendarit. Microsoft thotë se mund të caktosh edhe nisjen e një fluturimi në një zonë kohe dhe mbërritjen në tjetrën – do të duhet të shohim se si merret me fluturimin përgjatë vijës së datës.

  1. Vërejtjet e BCC

Herë pas here, mund të jeni  “bcc’d”(marrësit bcc janë të fshehur nga të tjerët) në një email. “Kopje e verbër” do të thotë që ju jeni duke shikuar shkëmbimin e postës elektronike nga larg. Por në qoftë se doni të ndizet, ju nuk mund të dëshironi që të gjithë të dinë se jeni atje. Outlook për Windows do t’ju kujtojë që mund të dëshironi t’i përgjigjeni vetëm dërguesit.

  1. Përgjigje e shpejtë

Më vonë gjatë këtij muaji, Outlook Mobile për Android do të ofrojë një funksion të përgjigjes në bisedë, që do të mbajë përgjigjen origjinale në ekranin kryesor dhe do të shtojë një buton teksti si “përgjigje” në pjesën e poshtme. Kjo veçori tashmë është e pranishme në Outlook për iOS.

Çfarë do të thotë kjo për ju: Mbani një sy të fokusuar tek këto veçori të reja. Microsoft Outlook për Web dhe Windows zakonisht sinjalizon shtimin e veçorive të reja me një shfaqje në ekran. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Një arsye e fortë pse duhet të përdorni Firefox si shfletuesin kryesor