Blog

50 artikujt më të lexuar në Wikipedia në 2017-ën

Publikuar , 03 Janar 2018
Vëmendje kanë tërhequr edhe shfaqjet televizive të Netflix dhe HBO si dhe filmat nga Marvel, DC Comics dhe filmi Star Wars. 50 artikujt më të lexuar në Wikipedia në 2017-ën

2017-ta ishte një vit “i çmendur” dhe këtë thotë edhe lista e 50 artikujve më të lexuar të Wikipedia, një kohë e shpenzuar në kërkim të një realiteti tjetër veç atij që jetojmë.

Natyrisht ajo listë e mbushur me ata që pushtuan titujt e lajmeve. Presidenti Trump vjen në vendin e dytë ndërsa Zonja e Parë në vendin e 37.

Bitcoin hyri në dhjetëshen e parë ndërsa si zakonisht, Vdekjet e Vitit ishin në vendin e parë.

Vëmendje kanë tërhequr edhe shfaqjet televizive të Netflix dhe HBO si dhe filmat nga Marvel, DC Comics dhe filmi Star Wars.

Google, Youtube, Facebook dhe Elon Musk gjithashtu kanë hyrë në këtë listë. Por është surprizë të mësojmë se Apple nuk ja ka arritur pavarësisht telefonit të shumëpritur iPhone X. /PCWorld Albanian

Ja lista e 50 artikujve më të lexuar në Wikipedia në 2017-ën:

 1. Deaths in 2017 (37,387,010)
 2. Donald Trump (29,644,764)
 3. Elizabeth II (19,290,956)
 4. Game of Thrones(season 7) (18,792,746)
 5. Meghan Markle (16,944,130)
 6. Game of Thrones (16,833,302)
 7. List of Bollywood films of 2017 (16,391,427)
 8. United States (15,763,915)
 9. Bitcoin (15,026,561)
 10. 13 Reasons Why (14,934,202)
 11. Baahubali 2: The Conclusion (14,607,282)
 12. It (2017 film) (14,539,123)
 13. Queen Victoria (14,164,451)
 14. List of highest-grossing Indian films (14,091,348)
 15. Gal Gadot (14,034,958)
 16. Logan (film) (14,030,384)
 17. Millennials (13,417,915)
 18. Riverdale (2017 TV series) (13,360,398)
 19. 2017 in film (13,298,613)
 20. Stranger Things (13,132,129)
 21. Wonder Woman(2017 film) (13,062,375)
 22. Dwayne Johnson (12,444,987)
 23. Star Wars: The Last Jedi (12,442,644)
 24. Justice League(film) (12,048,341)
 25. Elon Musk (11,968,362)
 26. Facebook (11,851,106)
 27. Cristiano Ronaldo (11,640,221)
 28. Get Out (film) (11,618,096)
 29. India (11,571,438)
 30. Barack Obama (11,421,965)
 31. YouTube (11,322,747)
 32. O. J. Simpson (11,301,016)
 33. Conor McGregor (11,265,283)
 34. Charles Manson (11,131,106)
 35. Ed Sheeran (11,010,941)
 36. Melania Trump (10,788,288)
 37. Princess Margaret, Countess of Snowdon (10,758,796)
 38. Split(2016 American film) (10,483,770)
 39. Thor: Ragnarok (10,443,757)
 40. Floyd Mayweather Jr. (10,432,043)
 41. Pablo Escobar (10,422,263)
 42. World War II (10,347,358)
 43. Spider-Man: Homecoming (10,289,999)
 44. Prince Philip, Duke of Edinburgh (10,217,057)
 45. Star Wars (10,196,172)
 46. Ariana Grande (10,100,281)
 47. Dunkirk (2017 film) (9,987,866)
 48. Adolf Hitler (9,872,486)
 49. Google (9,829,170)
 50. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (9,771,127)
LEXO EDHE:  Bie Google në mbarë botën përfshirë YouTube dhe Gmail