Siguri

5 milion faqe u kthyen në bartës të malware, nga një widget i infektuar

Aug 17 2010
0 Shpërndarje
5 milion faqe u kthyen në bartës të malware, nga një widget i infektuar

Sipas Wayne Huang, bashkë-themelues dhe CTO i Armorize Technologies, një widget i komprometuar i quajtur “Small Business Success Index” ka kthyer në mes 500,000 deri në 5,000,000 ueb faqe në bartës të malware.

Huang parashikon se procesi ka qenë i pandashëm derisa widget i hakuar ishte gjetur në të gjitha domenët e parkuar në kompaninë për ueb hosting, Network Solutions.

Për ata që nuk janë të njohur me rastin, një domen i parkuar është një domen që vazhdon të jetë i papërdorur edhe pasi të jetë regjistruar. Network Solutions ka larguar nga përdorimi widgetsin në fjalë gjatë vikendit, vetëm pas disa orëve pasi që është paralajmëruar nga Armorize.

Lajmet e fundit>