Analiza

A do të ndalen Google, Facebook dhe Twitter për ta kundërshtuar SOPA-n?

Publikuar , 01 Janar 2012
0
A do të ndalen Google, Facebook dhe Twitter për ta kundërshtuar SOPA-n?

Nëse thashethemet janë të vërteta, rrjetet shoqërore të famshme dhe makinat kërkuese të cilat i përdorim mjaft shumë gjatë çdo dite mund të jenë në gjendje që ta bëjnë një kundërshtim ndaj SOPA-s.

Megjithëse një numëri paralajmërimeve nga ndërmarrjet të rrjeteve shoqërore dhe ngarkime në ueb për këtë shkelje të rëndë qeveritare, disa thonë që H.R. 3261, e njohur ndryshe si Stop Online Privacy Act, do të qëllohet fuqishëm.

Se a duhet a po jo të ndodhë kjo, anëtarë të shoqatës netCoalition kanë pasur një bisedë serioze rreth ndaljes së të gjitha uebfaqeve dhe rrjeteve shoqërore.

Për ta parë se sa e madhe do të bëhej kjo, anëtarët e netCoalition përfshijnë faqe të kërkimit si Google, AOL dhe Yahoo!, rrjetet e fuqishme shoqërore si Facebook, Twitter, LinkedIn dhe Foursquare, faqet për kryerje të blerjeve online si PayPal, Amazon dhe eBay dhe themeluesi i shfletuesit Firefox, Mozilla. Themeluesit e uebit të netCoalition janë themeluesit ose CEO-t e Netscape, Flickr dhe Huffington Post.

Nëse SOPA do të kalojë, anëtarët e netCoalition janë duke shpresuar që të ndërmarrin një veprim “nuklear” duke i lënë në errësirë faqet e tyre, duke shkaktuar kështu një rrëzim të emailave, thirrjeve telefonike etj., të përdoruesve.

Bashkëthemeluesi i Google, Sergey Brin, ka thënë që barra e SOPA-s “do të na vendoste ne në një vlerë nominale me shumicën e kombeve të shtypura në botë.” Themeluesit e rrjetit Twitter, Jack Dorsey dhe Biz Stone pajtohen që ky lloj kufizimi do të bënte një lindje të paparë të uebit./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Konflikti në biznes dhe mënyrat për parandalimin e tij