Analiza

A është interneti duke ndryshuar kujdesin shëndetësor?

Publikuar , 15 Maj 2011
0
A është interneti duke ndryshuar kujdesin shëndetësor?

Fakti që amerikanët janë duke u kthyer kah interneti dhe rrjetet shoqërore për burime në disa nga çështjet më të thella të kujdesit shëndetësor është një gjë shpotitëse në atë se shumë ide tona për privatësinë janë duke ndryshuar. Nëse dikush është duke dashur që të bisedojë për kujdesin e vet personal mjekësor në një forum të hapur, ai/ajo duhet t’u japë të tjerëve një pushim që të marrin parasysh se për çka tjetër mund të jenë të hapur për të biseduar online, duke përfshirë, mbase, informacion të fshehtë për ndërmarrjen tuaj. Duke pasur parasysh këtë, raporti “Peer to Peer Healthcare”, ilësuar nga Pew Internet dhe American Life Project, tregon q, derisa shumë njerëz vazhdojnë të këshillojnë familjen dhe shokët për problemet shëndetësore, uebi ka marrë një rëndësi të posaçme si burim i informacionit, veçanërisht për ata që kanë sëmundje kritike.

 Për më tepër, raporti i Pew, “The Socila Life of Health Information”, gjen që 11% e adoleshentëve kanë përcjellur përvojat personale shëndetësore të miqëve të tyre ose përditësimet e tyre përgjatë rrjeteve shoqërore. Edhe pse ndodh kjo, pjesa më e madhe e bisedave për kujdesin shëndetësor ndodh offline: vetëm 5% e adoleshentëve tregojnë që kanë marrë informacion online për kujdes ose mbështetje nga njerëz profesionistë; 13% thonë që kanë pasur kontakte online me shokët dhe familjet dhe 5% thonë që kanë biseduar online me miqtë pacientë./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Çfarë po mendonte Samsung kur prezantoi dy telefonë të çuditshëm Galaxy S10 Lite dhe Note 10 Lite?