Vëzhgim

A është kinezishtja gjuha e re e internetit?

Publikuar , 26 Dhjetor 2010
0
A është kinezishtja gjuha e re e internetit?

Ky është një numër i madh – dhe më shumë se tërë popullsia e Shteteve të Bashkuara – por nuk e paraqet as 50 përqindëshin e vlerës së përgjithshme. “Me ritmin me të cilin po bëhet rritja e përdoruesve kinezë të internetit do të duheshin më pak se pesë vjet derisa gjuha kineze të ishte mbizotëruese në internet,” parashikon The Next Web.

Duke qenë më largpamës në të dhëna, mund të vërhet se numri i përdoruesve të gjuhës angleze dhe gjuhës kineze është 91 milionë, por ka përafërsisht 10 përqind dallim (40 përqind me 32.6 përqind) në mes të të dy gjuhëve, kur shikohet vlera e depërtueshmërisë. Depërtueshmëria e përgjithshme në treg për shtete anglisht-folëse në internet është më i madh se i atyre kineze,” shpjegon raporti. “Kjo ua mundëson këtyre shteteve (dhe gjuhës së tyre) më pak hapësirë për zgjerim, si pasojë e rritjes së popullsisë dhe imigrimeve.” Asnjë gjuhë tjetër nuk iu afrohet.

LEXO EDHE:  Pse EOS dhe TRON janë më popullorë sesa Ethereum në aplikacionet e decentralizuara

Lajmet e fundit>