Analiza

A janë më budallenj përdoruesit e IE?

Publikuar , 29 Korrik 2011
0
A janë më budallenj përdoruesit e IE?

Kompania ka ofruar IQ teste online pa pagesë para 100,000 njerëzve dhe më pas ka printuar mesataren e rezultateve të IQ’ve në një tabelë krahasuese të ndërlidhur me shfletuesin e përdorur nga ata që kanë plotësuar testin.

Dhe në bazë të studimi ka gjetur se përdoruesit e Internet Explorer kanë një rezultat më të ultë sesa mesatarja: përdoruesit e Chrome, Firefox dhe Safari kanë një rezultat pak më të lartë sesa mesatarja dhe përdoruesit e Camino, Opera dhe IE me Chrome Frame kanë pasur IQ shumë më të larta.

Në fakt kjo nuk është diçka aq befasuese. Mungesa e përshtatshmërisë me standardet e tanishme të uebit që Internet Explorer ka pasur vështirësi t’i pranojë, është arsyeja kryesore se pse ueb zhvilluesit e urrejnë. E nuk është edhe çudi tjetër që ata që kanë më pak njohuri teknike (më pak inteligjent!) janë duke shfrytëzuar ende IE’n.

Edhe pse IE dominon tregun, ajo po humbet pjesëmarrje të vazhdueshme ndaj pjesëmarrësve si Firefox dhe Chrome, që ofrojnë standarde më të mira. Dhe kush e ka entuziazmin dhe kompetencën për të instaluar një alternativë? Natyrisht “Geek-at”. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Gjigandi kinez, Huawei përballë sanksioneve amerikane