Siguri

A mund të ma vjedhë ndokush ID-në e Windows?

Publikuar , 18 Korrik 2009
0
A mund të ma vjedhë ndokush ID-në e Windows?

Nëse një person i pandershëm do ta kishte mundësinë ta rrotullonte një laptop dhe ta shkruantë numrin e tij pa u kapur, më pare do ta kishte vjedhur gjithë kompjuterin. Por megjithatë, duhet pasur konsideratë praktike edhe për këtë. Një kriminel nuk mund të bëjë shumë me vetëm një numër të ID-së së produktit.

Vetë fakti se numri i ID-së është vënë në një letër ngjitëse do të thotë se është për një version të OEM të Windows të menduar për një qëllim të caktuar. Këta nuk mund të transferohen në ndonjë kompjuter tjetër.

Po kur keni një kopje të Windows në kompjuter dhe vjedhësi përdor softuerë si Magical Jelly Bean’s Keyfinder (find.pcworld.com/62357) për të vjedhur ID-në e produktit tuaj? Ende dyshoj nëse kjo do të mund t’ju bënte ndonjë dëm. Nuk do mund të ishin në gjendje të aktivizonin Windows pa thirrur fillimisht kompaninë Microsoft për t’i dhënë shpjegime.

LEXO EDHE:  Miliona uebsajte WordPress po sulmohen nga hakerët