Vëzhgim

A po ju shqetësojnë shokët tuaj në Facebook?

Publikuar , 20 Shkurt 2011
0
A po ju shqetësojnë shokët tuaj në Facebook?

Kërkimi nga psikologët paraqiti se afërsisht një e treta (32 për qind) e përdoruesve të rrjetit shoqëror përjetojnë ndjenja të fajësisë dhe të shqetësimit kur marrin mohime për t’u bërë miq me dikë, gjersa 63 përqind, e shtyjnë përgjigjen dhe 10 për qind treguan që nuk e pëlqejnë marrjen e ftesave për miq.

Sipas Dr Kathy Charles, i cili udhëhoqi hulumtimin, “rezultatet vendosën një numër të kundërshtimeve.” “Për shembull, edhe pse të qenit në Facebook është një presion i madh, ka ende ndarje në dysh të ndjenjave që duhen marrë parasysh përgjatë përdoruesve rreth përfitimeve që kanë,” tha ajo.

“Të dhënat tona këshillojnë që ende një pakicë e rëndësishme e përdorurve të cilët përjetuan ankthe që kanë të bëjnë me Facebook, do të kenë shpërblime shumë të thjeshta dhe të pakta.”

Kërkimi theksoi se ata që kanë më së shumti lidhje në Facebook dhe ata të cilët shpenzuan shumicën e kohës në web faqe ishin ata që ishin më të stresuarit.

“Një pjesë e madhe e të hutuarve e të hulumtuarve raportuan që gjëja më e mirë për Facebook është ‘mbajtja në lidhje’, shpesh pa ndonjë shpjegim më të madh,” tha Charles.

“Por ende shumë gjithashtu na treguan që ata ishin të shqetësuar për tërheqjen nga faqja për shkak të frikës së mungesës së informacioneve të rëndësishme shoqërore ose kontakteve fyese.”/pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 7T: Nëse po kërkoni ekselencë por pa shpenzuar shumë ky është telefoni për tu blerë