Lajmet

Adoleshentët në SHBA udhëheqin veprimet e rrezikshme online

Nov 20 2012
0 Shpërndarje
Adoleshentët në SHBA udhëheqin veprimet e rrezikshme online

Çfarë bëjnë adoleshentët kur janë online? A e dini? Adoleshentët, sipas një studimi të fundit nga McAfee – Hulumtimi i Ndarjes Dixhitale, në përgjithësi marrin pjesë në veprime më të rrezikshme online se sa përdoruesit mesatar.

Sipas këtij studimi, adoleshentët në SHBA janë madje edhe më të lidhur në veprimtari të errëta online. Raporti i ri është një pasim i “Ndarjes DiXHitale: Si Veprimtaria Online ose Adoleshentët janë duke i Marrë Prindërit e Kaluar”, të lëshuar më herët gjatë këtij viti.

Studimi origjinal është i përqendruar vetëm në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, por i riu është zgjeruar për të përfshirë edhe adoleshentët e shteteve evropiane sa për krahasim.

Rezultatet mund të jenë pak dekurajuese për prindërit e Shteteve të Bashkuara. Adoleshentët në Shtetet e Bashkuara të Amerikës udhëheqin në pothuajse çdo kategori të veprimtarive të dyshimta online.

Pothuajse një e treta e adoleshentët të SHAB-së kanë përdorur uebin që të shfletojnë për pornografi.

Adoleshentët në SHBA po ashtu “udhëheqin” në pajisjet mobile për të mashtruar në teste dhe janë në vendin e dytë për përdorimin e internetit si një platformë për ngacmimet kibernetike, vetëm një gjysmë përqindje në pak se Holanda, që ndodhet në vendin e parë. (PCWorld Albanian)

Tags >

privatesi
Lajmet e fundit>