Lajmet

Agjencia hapësinore NASA është hakuar

Publikuar , 19 Dhjetor 2018
Nuk dihet nëse të dhënat janë kompromentuar por agjencia ende nuk ka parasysh shtrirjen e sulmit. Agjencia hapësinore NASA është hakuar

Në një dokument të brendshëm, shefi i kapitalit njerëzor pranë NASA zbuloi se agjencia Amerikane hapësinore është hakuar pak muaj më parë.

Hetuesit zbuluan hakimin më 23 Tetor dhe mësuan se një i panjohur kishte hyrë në serverë të mbanin informacione personale të punonjësve.

Nuk dihet nëse të dhënat janë kompromentuar por agjencia ende nuk ka parasysh shtrirjen e sulmit.

Në vitet e fundit NASA është përballur me disa thyerje të sigurisë megjithatë nuk është e vetmja agjenci qeveritare me probleme në këtë drejtim.

Pak ditë më parë u mësua se sistemet e mbrojtjes raketore Amerikane ishin vulnerabël ndaj sulmeve kibernetike. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kanali televiziv Britanik krijon një deepfake të Mbretëreshës së Anglisë