Biznes

Airbnb është aplikacion dhe jo agjent pronash thotë Gjykata e Lartë Evropiane

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 19 Dhjetor 2019
Gjithashtu autoritetet Franceze kanë dështuar të informojnë Komisionin Evropian për Ligjin Hoguet mbi të cilën bazohen pretendimet e autoriteteve ndaj Airbnb në momentin që direktiva Evropiane për tregtinë elektronike por përgatitej. Airbnb është aplikacion dhe jo agjent pronash thotë Gjykata e Lartë Evropiane

Shërbimi i rezervimit të akomodimit Airbnb nuk ka nevojë për një licencë agjenti shitjesh për të operuar në Francë tha Gjykata e Lartë Evropiane.

Shoqata Franceze e Turizmit ishte ankuar se Airbnb nuk operonte brenda ligjeve Franceze. Nëse Gjykata do të kishte vendosur ndryshe, vendimi do të shërbente si precedent edhe për rregullatorë të tjerë Evropianë.

Vendimi i gjykatës u bazua në faktin se Airbnb është një shërbim i shoqërisë së informacionit dhe jo agjente pronash.

Gjykatësit e përfshirë në çështje gjithashtu morën në konsideratë dallimet mes Airbnb dhe Uber dhe sa kontroll kishte aplikacioni i rezervimit të apartamenteve mbi tranksionet që realizohen në shërbimin e tij.

Airbnb është dizajnuar për të ndihmuar njerëzit të marrin hapësira me qira në terma afatshkurtër. Autoritetet Franceze u ankuan se Airbnb po sillej si një agjent pronash por pa një licencë. Por kompania kishte thënë se mbrohej nga ligjet Evropiane për tregtinë online.

Gjykata arriti në përfundimin se:

  1. Platforma e Airbnb nuk është thjeshtë një shërbim shtesë e një biznesi pronash
  2. Pronarët e objekteve me qira mund ti ofronin ato edhe në kanale të tjera
  3. Airbnb nuk vendoste as çmimin e objekteve e as një çmim tavan për pronarët e tyre

Gjithashtu autoritetet Franceze kanë dështuar të informojnë Komisionin Evropian për Ligjin Hoguet mbi të cilën bazohen pretendimet e autoriteteve ndaj Airbnb në momentin që direktiva Evropiane për tregtinë elektronike por përgatitej.

Dështimi i Francës për të përmbushur obligimet e saj mund të përdoret si mbrojtje në çështje gjyqësore në të ardhmen. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Elon Musk tha se Tesla do të prodhojë taksi robotë në 2024