Blog

Airbnb do të ofrojë strehim në rast emergjencash

Publikuar , 11 Qershor 2018
0
Airbnb bëri njoftimin në Konferencën e Takimit Vjetor të Kryetarëve të Shteteve të Amerikës në Boston. Airbnb do të ofrojë strehim në rast emergjencash

Vitin e kaluar, Airbnb prezantoi një program të quajtur Open Homes, i projektuar për të lejuar përdoruesit e Airbnb të ofrojnë strehim emergjent pas një katastrofe. Pronarët e shtëpive mund të lejojnë refugjatët ose të evakuojnë për të gjetur strehim në një njoftim të shkurtër – falas.

Kompania po e zgjeron këtë program (nëpërmjet Techcrunch) me një projekt pilot që do t’i lejojë hostët të vendosin  pronat e tyre në dispozicion përpara një fatkeqësie.

Ideja është të zvogëlojë reagimin ndaj një katastrofe duke i lejuar hostët të regjistrohen paraprakisht, kështu që kur të ndodhë një fatkeqësi, ata që janë në nevojë nuk duhet të presin që pronarët e përmendur të vijnë në ndihmë.

Aktualisht, programi përputhet me përdoruesit e gatshëm për të dhuruar hapësirë ​​me menaxherët e emergjencave, të cilët pastaj mund të lidhin njerëzit që kanë nevojë për strehim me hapësirë ​​në dispozicion.

Airbnb shpreson që, në rast se ka një listë, para një fatkeqësie, do të lejojë një përgjigje më të shpejtë nga përdoruesit e tij. Programi gjithashtu vjen me disa trajnime “për përgatitjen e personelit dhe situatat e rekrutimit” për pritësit, si dhe një fushatë marketingu dhe protokolle të reja për komunikimin me menaxhimin e emergjencave lokale për të përputhur hapësirën në dispozicion me ata që kanë nevojë për të.

Airbnb bëri njoftimin në Konferencën e Takimit Vjetor të Kryetarëve të Shteteve të Amerikës në Boston. Projekti pilot po fillon së pari me qytetin e San Jose, Kaliforni, dhe kompania thotë se do të kërkojë të zgjerohet edhe në qytete të tjera.

Duke marrë parasysh marrëdhëniet që ka kompania me disa qytete, projekti ka aftësinë për të krijuar një sasi të konsiderueshme të vullnetit të mirë: ajo thotë se që kur programi filloi në 2017, komuniteti kolektiv i Airbnb ka dhuruar 17,000 netë për personat në nevojë. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Uebsajti zyrtar i kriptomonedhës hakohet për të dërguar maluerë

Tags >

Airbnb