Lajmet

AKEP bllokon aksesin në disa faqe online

Publikuar , 10 Janar 2019
AKEP me shkresat Nr. 11/1 prot. datë 04.01.2019 dhe Nr. 33/1 prot.  datë 08.01.2019 ka njoftuar zyrtarisht të gjitha sipërmarrësit që ofrojnë shërbimin internet (ISP) për bllokimin e aksesit për të gjitha faqet web të dërguara nga Autoriteti i Mbikqyrjes së Lojrave të Fatit (AMLF). AKEP bllokon aksesin në disa faqe online

Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP), në cilësinë e organit rregullator në fushën e komunikimeve elektronike, në ushtrim të kompetencave ligjore për mbikqyrjen, monitorimin dhe kontrollin e veprimtarisë së sipërmarrësve të rrjeteve të komunikimeve elektronike dhe të shërbimeve të komunikimeve elektronike, në përmbushje të qëllimeve dhe objektivave rregullatore të përcaktuar në Ligjin Nr.9918, datë 19.05.2008, “Për komunikimet elektronike në RSH”, i ndryshuar, dhe aktet e tjera nënligjore të nxjerrë në zbatim të tij, ka administruar nga Autoriteti i Mbikqyrjes së Lojrave të Fatit (AMLF) pranë Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë, shkresat zyrtare:

  1. Nr. 20 prot. (i MEF) datë 04.01.2019 (Nr. 11 Prot. i AKEP datë 04.01.2019)
  2. Nr. 43 prot. i MFE datë 07.01.2019 (Nr. 33 Prot. i AKEP datë 08.01.2019)

Nëpërmjet të cilave janë përcjellë dy lista faqesh interneti me anën e të cilave ushtrohet veprimtari në shkelje të Ligjit nr. 155/2015 “Për lojrat e fatit në Republikën e Shqipërisë” i ndryshuar me Ligjin nr. 75/2018 datë 09.11.2018.

Masat e kërkuara nga AKEP

Referuar gërmës e) të nenit 15 të Ligjit Nr.9918 datë 19.05.2008 “Për komunikimet elektronike në Republikën e Shqipërisë” i ndryshuar si dhe gërmës e), pika 1, e nenit 9 dhe pika 9 e Aneksit E të Rregullores së AKEP nr. 47 datë 26.10.2017 “Për zbatimin e regjimit të Autorizimit të Përgjithshëm”, çdo operator/sipërmarrës që ofron shërbime/rrjete të komunikimeve elektronike sipas regjimit të autorizimit të përgjithshëm, duhet të respektojë rigorozisht detyrimin ligjor për të marrë masat e duhura juridike dhe teknike për kufizimin e transmetimeve të përcaktuara me përmbajtje të paligjshme ose të dëmshme.

AKEP me shkresat Nr. 11/1 prot. datë 04.01.2019 dhe Nr. 33/1 prot.  datë 08.01.2019 ka njoftuar zyrtarisht të gjitha sipërmarrësit që ofrojnë shërbimin e internet (ISP) për bllokimin e aksesit për të gjitha faqet web të dërguara nga Autoriteti i Mbikqyrjes së Lojrave të Fatit (AMLF).

LEXO EDHE:  Apple i kërkohet llogari për komisionet që u merr krijuesve të aplikacioneve në App Store

 Çdo sipërmarrës pas marrjes së njoftimit nga AKEP, është i detyruar të veprojë menjëherë për ndërprerjen dhe bllokimin e transmetimit me përmbajtje të paligjshme, si dhe të njoftojë AKEP-in për mbylljen e aksesit të tyre.

 Më poshtë listat janë 343 adresa të internetit të sjella nga AKEP dhe AMLF, për të cilat është kërkuar bllokimi:

AMLF – Lista datë 04.01.2019 – Faqet web që duhen bllokuar:
1. https://lottoalbania.com
2. https://www.unionbet.net
3. https://m.bastarena.com
4. https://maltastar.net
5. https://www.onlinecasinoreports.al/sportsbetting/
6. https://www.baste-sportive.com
7. https://1xbet.mobi/en/
8. https://superbast.com
9. https://www.prolive-al.com
10. https://www.maxbet.rs/bet
11. https://www.superbast.com/
12. https://www.pinnacle.com/en/
13. https://sports.williamhill.com/bet/en-gb
14. https://www.sbobet.com/
15. https://www.bet365.com/#/HO/
16. https://sports.bwin.com/en/sports
17. https://mollybet.com/
18. https://betcity.net/en
19. https://www.betfair.com/al
20. https://www.eurolive.al/
21. https://www.betplus355.bet/
22. https://igcbet.com/site/Sports
23. https://1xbet.com/en/
24. https://www.matchbook.com/
25. https://www.paddypower.com/bet
26. https://bet300.it/
27. https://www.lumibet.com/?#index
28. https://www.888sport.com/#home
29. https://www.betstars.com/us/?no_redirect=1
30. https://www.marathonbet.com/en/
31. https://www.10bet.com/
32. https://www.unibet.com/
33. https://www.32red.com/sport#home/home
34. https://www.betsafe.com/en
35. https://www.betsson.com/
36. https://www.betadria.com/
37. https://www.sportbet3.it/
38. https://www.planetofbets.ng/
39. https://www.18bet.com/en/euro/home
40. https://www.sportsbetting.ag
41. https://www.lsbet.com/en-GB/sportsbook
42. https://www.planetofbets.ng/
43. https://www.slbet.com/
44. https://www.parimatch.com/en/
45. https://www.betboro.com/#/
46. https://www.europebet.com/en
47. https://www.novibet.com/
48. https://www.nordicbet.com/en
49. https://www.guts.com/en
50. https://www.jetbull.com/
51. https://sport.netbet.co.uk/
52. https://www.mybet.com/maintenance/main.html
53. https://www.optibet.lv/lv/
54. https://www.tipbet.com/en/content/landing
55. https://www.betcris.com/en
56. https://www.winmasters.com/
57. https://www.betrally.com/
58. https://eccobet.com/default.aspx
59. https://www.eurolive.al/
60. https://www.lottosport.com.al/webmail/login/
61. http://www.unionbet.net/
62. https://www.bet365.com/#/HO/
63. https://www.888casino.com/
64. https://lp.22betpartners.com/p/casino/general/?tag=d_79365m_8397c_
65. https://www.platinumplaycasino.com/
66. https://www.royalvegascasino.com/
67. https://www.888sport.com/racing.htm?utm_source=aff&utm_medium=casap
68. https://www.slotsplus.eu/
69. https://www.vegascasinoonline.eu/index.php
70. https://www.sunpalacecasino.eu/
71. https://www.jackpotcitycasino.com/
72. https://www.777.com/?utm_source=aff&utm_medium=casap
73. https://www.slotsplus.eu/
74. http://www.eurolloto.al/index.html?aspxerrorpath=/default.aspx
75. https://www.betplus355.bet/

AMLF – Lista datë 07.01.2019 – Faqet web që duhen bllokuar:

1. lotto-mania.com
2. eccobet.net
3. superbast.com/sports.aspx
4. bet365.com
5. 1xbet.com/al
6. baste-sportive.com
7. lumisport.com
8. sport.albeu.com/livescore.php
9. eurolive.al/dograce/?id=dogs
10. sportingbet.com
11. sports.bwin.com/en/sports/lastminutebets
12. interwetten.com/en/sportsbook
13. 22bet.com/live
14. 888sport.com/#/home
15. eurolive.al
16. eurolivescores.com
17. lottosport.com.al
18. lottomania.al
19. unionbet.net
20. prosport.al/skedina-e-dites-12
21. kolinabet.com
22. bastebet.com
23. williamhill.com
24. lumisport.com
25. paddypower.com/bet
26. sbobet.com/euro
27. unibet.com/betting#home
28. eccobet.com/livev1/live.aspx
29. betfair.com
30. betfair.ro
31. bastarena-ks.com/sportsbet/main
32. adibet.com/al
33. 1xbetua.com/al
34. bastefutbolli1x2.blogspot.com
35. betexplorer.com
36. 1×2.ge
37. ahobetting.com
38. freesoccertips.co
39. soccertipsking.com
40. livecasino.com
41. scores88.com
42. master-big.com
43. betmaster1x2.com
44. zara-bet.com/#
45. slybet.net
46. halftime-fulltime.com
47. freesportingtips.com
48. maxi-pick.com
49. tickets1x2.com
50. betticket.net
51. professional-bets.com
52. betzvi.com
53. freebetsoccer.com
54. bestfootballtipster.com
55. efastclick.com
56. betded.com
57. profitpredictions.com
58. prelazi-dojavi.com
59. europol-fixed.com
60. bets-1×2.com
61. bet-mania1x2.com
62. soccerprotips.co.uk
63. betting-1×2.com
64. betticket.net
65. insiderking.weebly.com
66. best-tip1x2.com
67. getmatch-now.com
68. mainz1x2.com
69. juventus-bet.com
70. football-fixed-matches.com
71. gool1x2.com
72. best-fixed-matches.com
73. bet-tip-win.com
74. pro-bet-24.com
75. vipfixedbet.com
76. beograd1x2.bloger-hr.com
77. sms365tips.com
78. ora-bet.net
79. liobet.org
80. fixed.match1x2.com
81. betin-1×2.com
82. max-tips.com
83. pokerstars.com
84. betadvance.com
85. taurunum1x2.blogspot.com
86. betnwin-tips.com
87. lewandowski-bet.com
88. emilija1x2.com
89. maestro-dzaro.com
90. futsitip.com
91. sms-single-tip.blogspot.com
92. gamble1x2.com
93. najacedojave.com
94. darko-tipovi.com
95. vipfix.weebly.com
96. buymatch.weebly.com
97. maxbet1x2.com
98. barca-bet.com
99. 888bettingtips.com/buy-tips
100. soccerwinningtips.com/buy-tips
101. picks1x2.com
102. tempobet.com
103. 10bet.com
104. matchbook.com
105. 5dimes.eu
106. betrally.com/en/welcome
107. tonybet.com/sport
108. 32red.com
109. dafabet.com/en
110. 188bet.com/en-gb
111. betway.com
112. sekabet.com
113. sportingindex.com
114. wagerweb.ag
115. planetofbets.com
116. intertops.eu
117. 18bet.com
118. sportsbetting.ag
119. planetofbets.ng
120. intertops.eu
121. vbet.com/#
122. slbet.com/index.php
123. betboro.com/#
124. 10bet.com/sports
125. europebet.com/en
126. novibet.com
127. betstars.com
128. nordicbet.com
129. guts.com/en
130. jetbull.com
131. bet3000.com/de/sportwetten
132. netbet.com
133. optibet.com/en/home
134. tipbet.com/en/content/landing
135. betcris.com/en
136. winmasters.com
137. marathonbet.com/en
138. eccobet.com
139. welcome.unibet.co.uk
140. 22bet2.com
141. netbet.co.uk
142. comeon.com
143. bwin.be
144. bwin.com
145. betsafe.com
146. lsbet702.com
147. pinnacle.com
148. 24bettle.com
149. guts.com
150. royalpanda.com
151. betonline.ag
152. betsupremacy.ag
153. bigbetworld.com
154. vbet.com
155. bwin.it
156. 10bet.co.uk
157. 10bet.com
158. 138.co.uk
159. 32red.com
160. 32redpoker.com
161. 777.com
162. 7bitcasino.com
163. 7sultanscasino.com
164. 888casino.com
165. afrimk.co.za
166. aladdinsgoldcasino.com
167. alljackpotscasino.com
168. astralbet.com
169. casinorewards.com
170. b-bets.com
171. betadonis.com
172. betchan.com
173. betrally.com
174. betsafe.lv
175. betway.com
176. bgo.com
177. bdg182.com
178. williamhill.com
179. 12bet.uk
180. 188bet.com
181. bet-at-home.com
182. betfair.com
183. betsson.com
184. betvictor.com
185. sportingbet.com
186. unibet.com
187. youwin.com
188. 18bet.com
189. 1xbit.com
190. lsbet.com
191. royrichie.com
192. .pinnaclesports.com
193. marathonbet.com
194. novibet.com
195. parimatch.com
196. melbet.org
197. casiniabet.com
198. malinacasino.com
199. speed-bet.com
200. cloudbet.com
201. campeonbet.com
202. betfred.com
203. sports.partypoker.com
204. betmotion.com
205. luckybet.com
206. betnspin.com
207. netbet.com
208. sbobet.com
209. betwinner.com
210. betzest.com
211. dafabet.com
212. intertops.eu
213. nordicbet.com
214. campobet.com
215. jetbull.com
216. betjoe.com
217. favbet.com
218. mobilbet.com
219. winmasters.com
220. sportsbetting.ag
221. mybookie.ag
222. redkings.com
223. 888poker.com
224. betuk.com
225. unibet.eu
226. betzest.com
227. onlinecasino.com
228. drakecasino.eu
229. 888casino.com
230. betspin.com
231. rizk.com
232. highnooncasino.com
233. cherrycasino.com
234. 32red.com
235. silveroakcampaigns.com
236. www.guts.com
237. redbet.com
238. jackpotcitycasino.com
239. royalacecasino.com
240. goldenpalace.com
241. uptownaces.eu
242. gossipslots.eu
243. bestpartners.com
244. winadaycasino.eu
245. lincolncasino.eu
246. clubworldcasinos.com
247. bestpartners.com
248. slotland.eu
249. clubworldcasinos.com
250. clubworldcasinos.com
251. luckyredcasino.com
252. captainjackcasino.com
253. bethard.com
254. bethard.com/casino
255. royalvegascasino.com
256. leovegas.com
257. euroslots.com
258. aladdinsgoldcasino.com
259. bwin.es
260. bwin.de
261. bwin.at
262. bet365.it
263. bet365.gr
264. bwin.gr
265. bet365.co.uk
266. bet365.at
267. 788-sb.com
268. sbobetsc.com

LEXO EDHE:  Kompanitë celulare duhet njoftojnë pajtimtarët 30 ditë përpara për çdo ndryshim tarifash