Analiza

Aktivitet nën 1% për përmbajtjen në Facebook

Publikuar , 09 Tetor 2011
0
Aktivitet nën 1% për përmbajtjen në Facebook

Raporti, që tregon hollësi në mes të një përdoruesi “aktiv” dhe të një përdoruesi që kap vëmendje, tregohet fakti që “një përdorues aktiv numërohet çdoherë kur dikush viziton faqen tuaj të pëlqyesve ose e shikon një rrëfim rreth faqes tuaj të pëlqyesve. Nëse një përdorues e shikon përmbajtjen pa u marrë me të, ata do të numërohen thjesht si përdorues aktivë.”

Sipas CEO-s së PageLever, i cili quhet Jeff Widman, rrjeti Facebook ka nevojë për një ndryshim të emrit për “Përdoruesit Aktivë Ditor” dhe ky ndryshim edhe po vjen. Së shpejti ai do të quhet “Kënd e Morët” në versionin e ri të ndryshimeve që pritet të vijnë në Facebook.

Gjëja e dytë me rëndësi që vlne të theksohet është riemërimi që po vjen nga një faktor i rëndësishëm. Nëse dikush e etiketon faqen e dashamirësve në një përditësim, çdokush që e sheh atë përditësim të statusit do të mirret parasysh si një përdorues aktiv. Derisa kjo mund të jetë e mirë për rrjetin Facebook për të rritur numrat e vet, realiteti është që kjo do të devijojë për shkaks e shikimi dhe aktiviteti janë parametra vendosshmërit të ndryshëm matës.

PageLever ka bërë një benchmark të 1,000 faqeve,  duke marrë mbi 100,000 pikë nga të dhënat, për të parë se si ishin të Përdoruesit Aktivë Ditor. Ja rezultatet:

Ju do ta shihni që gjysma e poshtme e tabelës është ajo se çfarë të gjithë ne mund ta vlerësojmë si lidhje e vizitorëve me përmbajtjen. Me fjalë të tjera, diçka që i kërkon një përdoruesit për ta bërë një veprim që vëzhgohet publikisht, si pëlqimi, komentimi, ose postimi. Thjesht vëzhgimi nuk është mjaft i nevojshëm për ta quajtur atë si aktivitet.

LEXO EDHE:  Efekti i taksës 100% të Kosovës ndaj Serbisë në importin brendeve botërore

Widman thotë që më e rëndësishmja, “vlera mediatike më saktësisht përfaqëson një faqe tipike të pëlqyesve”.

Pyetja vjen se çka mund t’i bëjë përdoruesit që të jenë aktivë me përmbajtjen. Nëse keni ndonjë ide, mos ngurroni të na e thoni./pcworldalbanian