Harduer

Alexa – Asistentja e zërit që mund të jetë kolegia juaj e ardhshme

Publikuar , 16 Mars 2018
Kompania ka krijuar një aftësi që ju lejon të thoni "Alexa, fillo takimin tim". Në vend që të kërkoni numrat e thirrjeve dhe të përpiqeni të merrni të gjithë në telefon, sistemi do të fillojë automatikisht thirrjen. Alexa – Asistentja e zërit që mund të jetë kolegia juaj e ardhshme

Alexa nuk është shumë e kënaqur të jetë një ndihmës zëri vetëm në shtëpi. Ajo dëshiron të bashkohet me fuqinë punëtore. Amazon është duke punuar me bizneset dhe zhvilluesit për të sjellë Alexa në zyrë. Kompania lançoi Alexa për biznes në nëntor. Është duke u përdorur tashmë në disa zyra, duke përfshirë edhe në hapësirat e përbashkëta të kompanisë WeWork.

Amazon ka shitur pajisjet Alexa kryesisht për konsumatorët deri më tani. Aftësitë e kësaj pajisjeje kryesisht mbulojnë argëtimin, komunikimin dhe detyrat e thjeshta si kontrollimi i pajisjeve smart në shtëpi. Që nga fillimi i Amazon for Business, kompanitë kanë gjetur disa detyra që punojnë mirë me komandat zanore.

Në zyra, Alexa po përdoret për disa nga funksionet bazë, si kontrolli i temperaturës. Ajo mund të përdoret për të ulur projektorët, dritat e zbehta, për të dhënë udhëzime, për të rezervuar një dhomë dhe për të raportuar një çështje të teknologjisë.

Por rasti më i zakonshëm i përdorimit të Alexa po ndihmon me atë që zakonisht është teknologjia më e keqe e zyrës: konferencat online. Kompania ka krijuar një aftësi që ju lejon të thoni “Alexa, fillo takimin tim”. Në vend që të kërkoni numrat e thirrjeve dhe të përpiqeni të merrni të gjithë në telefon, sistemi do të fillojë automatikisht thirrjen.

Megjithëse Alexa integrohet me kalendarët dhe aplikacionet e biznesit, si Salesforce dhe Concur, mund të përballet me konkurrencë serioze nga Microsoft dhe Google. Të dy kanë asistentë të tyre të zërit dhe integrimi me G Suite dhe Microsoft Office mund të jetë një pikë e rëndësishme shitjeje për kompanitë që konsiderojnë shtimin e shërbimeve zanore.

Tani për tani, asistentët e zërit si Alexa janë ende duke gjetur bazën e tyre dhe duke u fokusuar në detyra të thjeshta. Amazon është e bindur se ata do të promovohen në një pozicion me kohë të plotë në vitet e ardhshme. /CIO Albanian

LEXO EDHE:  MasterCard mbështet kriptomonedhat në sistemin e saj global të pagesave