Harduer

Alibaba ka ndërtuar një robot që ecën me 14km për orë dhe dorëzon pako

Publikuar , 01 Qershor 2018
Sapo G Plus të arrijë destinacionin, automatikisht do të depozitojë paketën ose një klient mund të fusë një kod PIN dhe të marrë dërgesën. Alibaba pret që G Plus të fillojë prodhimin komercial në fund të këtij viti. Alibaba ka ndërtuar një robot që ecën me 14km për orë dhe dorëzon pako

Alibaba sapo ka njoftuar disa risi teknologjike që lënë të mendosh një të ardhme me më shumë komoditete për dërguesit e pakove. Kompania tregoi një robot shofer të distribucionit që do të ndihmojë dërgimin e mallrave të blerë në internet për klientët dhe gjithashtu do të jetë i pajisur me një kuti me njohje të fytyrës që premton ta mbajë ushqimin e ngrohtë.

Roboti quhet G Plus, dhe aktualisht është testuar në rrugë në selinë qendrore të Alibaba në Hangzhou, një qytet i madh që ndodhet në Kinën lindore. Roboti G Plus mund të mbajë pako të shumë me madhësi të ndryshme dhe ka zgjatur qëndrueshmërinë për të udhëtuar në distanca më të gjata në krahasim me paraardhësit e tij.

Kutia e ngarkimit G Plus mund të ndryshojë madhësinë në varësi të paketës që ajo ka për të ofruar, dhe Alibaba thotë se roboti mund të japë ushqime të freskëta. Roboti ka një sistem navigimi të integruar që mbështetet në LIDAR për të krijuar një hartë 3D. Nëse ndjen se ka më shumë njerëz dhe makina afër, ai do të reduktojë shpejtësinë e saj në 9.6 km në orë, për të lënë hapësirë ​​të mjaftueshme për frenim. Për arsye sigurie, shpejtësia maksimale e saj është 14 km në orë.

Sapo G Plus të arrijë destinacionin, automatikisht do të depozitojë paketën ose një klient mund të fusë një kod PIN dhe të marrë dërgesën. Alibaba pret që G Plus të fillojë prodhimin komercial në fund të këtij viti.

Përveç robotëve të shpërndarjes dhe robotëve magazinë, Alibaba gjithashtu prezantoi një kuti Cainiao, të cilën klientët mund të instalojnë menjëherë jashtë derës së apartamenteve të tyre. Është një kuti e të pajisur me siostemin e njohjes së fytyrës që do të hapet vetëm për klientët dhe postierët e shpërndarjes.

Konsumatorët gjithashtu mund të kontrollojnë nga distanca temperaturën e kutisë inteligjente nëpërmjet një aplikacioni telefonik në mënyrë që ushqimi i porositur të mund të mbahet i ngrohtë ose i freskët. Në një reklamë për opsionin e ri, Alibaba pyet se çfarë do të ndodhte nëse një njeri është në mes të disa vallëzimeve VR dhe nuk dëshiron të shkojë tek dera për të tërhequr pakon e porositur? Dërguesi mund ta lërë thjesht pakon në mënyrë të sigurt në kuti. Deri tani, kutia Cainiao është vetëm një koncept dhe nuk ka ndonjë afat kohor për prezantimin për publikun. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Tregtia elektronike, çfarë blejnë më shumë shqiptarët