Biznes

Amazon hap 1000 vende të reja pune në Irlandë

Publikuar , 20 Qershor 2018
Vendet e punës janë të gjitha role të kualifikuara, duke përfshirë rolet inxhinierike dhe pozicionet e menaxhimit teknik. Shefi irlandez i Amazon, Mike Beary, bëri njoftimin në përurimin e ndërtesës së re të zyrës së Dublinit në Dublin 4. Amazon hap 1000 vende të reja pune në Irlandë

Amazon ka njoftuar 1,000 vende pune për teknologjinë në Irlandë gjatë dy viteve të ardhshme.

Taoiseach Leo Varadkar përshëndeti njoftimin, duke thënë se kjo do të ndihmonte Irlandën të përmbushë ambicjen e saj për ta bërë Dublinin ‘kryeqytetin e teknologjisë së Evropës’.

Vendet e punës janë të gjitha role të kualifikuara, duke përfshirë rolet inxhinierike dhe pozicionet e menaxhimit teknik. Shefi irlandez i Amazon, Mike Beary, bëri njoftimin në përurimin e ndërtesës së re të zyrës së Dublinit në Dublin 4.

Kompania ka mbi 1.000 punonjës në Cork dhe rreth 1.500 në Dublin, ku fokusohet në shërbimet cloud.

Ndërkohë që Amazon është shumë e njohur si një shitës me pakicë në internet, është një nga kompanitë në rritje më të shpejtë në botë për ofrimin e bizneseve online përmes divizionit Amazon Web Services (AWS).

Amazon ka qenë e pranishme në Irlandë që nga viti 2006 dhe aktualisht po rritet nga viti në vit, tha Mike Beary.

“Vendet e reja që kemi njoftuar do të përfshijnë inxhinierë softueri, inxhinierë rrjeti, specialistë të të dhënave dhe të machine learning,” tha ai. “Ndërtesa jonë e re ka kapacitet të mbajë 1400 njerëz”.

Në një fjalim drejtuar punonjësve në qendrën e re të qytetit të kompanisë, në anën jugore të Dublinit, Taoiseach tha se është e vështirë të parashikohet ndikimi që Brexit dhe një ndryshim në qëndrimet ndërkombëtare ndaj tregtisë do të kenë në Irlandë por tha se planifikimi i emergjencave është duke u zhvilluar për të adresuar të gjithë skenarët.

Varadkar tha se Irlanda po bëhet një pikë e nxehtë digjitale dhe ka referuar plane për të adresuar vonesat në procesin e planifikimit në lidhje me qendrat e të dhënave. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Jeff Bezos largohet nga Amazon