Lajmet

Amazon lancion një version të ri të Alexa për dhomat e hoteleve

Publikuar , 19 Qershor 2018
Amazon prezanton Alexa për hotelerinë, një version special i asistentit të zërit të kompanisë, i cili do të shpërndahet me ftesa për hotele, resorte pushimi dhe vende të tjera. Amazon lancion një version të ri të Alexa për dhomat e hoteleve

Amazon prezanton Alexa për hotelerinë, një version special i asistentit të zërit të kompanisë, i cili do të shpërndahet me ftesa për hotele, resorte pushimi dhe vende të tjera.

Alexa do të personalizohet dhe përshtatet në çdo vend individual, kështu që klientët do të jenë në gjendje të kryejnë shërbime të tilla si shërbimi i dhomës, të kërkojnë një pastrim ose të rregullojnë kushtet e dhomave (termostati, kasaforta, dritat etj.) duke përdorur Echo në dhomën e tyre. Ata gjithashtu mund të bëjnë pyetje specifike për vendndodhjen, siç është koha kur pishina e hotelit mbyllet ose ku është palestra.

Marriott International planifikon të integrojë Alexa për Hotelerinë në hotelet e përzgjedhura Marriott, Westin Hotels & Resorts, St Regis Hotels & Resorts, Hotelet Aloft dhe hotelet Autograph Collection këtë verë. Disa hotele luksoze si Wynn Las Vegas kanë vendosur tashmë Echos në dhoma – edhe para se Amazon të optimizonte Alexa për këtë qëllim.

Por, a do të donit një Echo në dhomën tuaj të hotelit? A do ta besonit atë? A do ta mbani atë në mute? Apo do ta hiqnit atë tërësisht? Kur dëgjon për Alexa për Hotelerinë, pyetja që të vjen në mend është ajo që ndodh me regjistrimet e klientëve dhe historinë e tyre të pyetjeve të Alexa pas çdo qëndrimi. A janë fshirë automatikisht? A mund të dëgjojnë hotelet apo bizneset më pas? Përgjigjet janë disi qetësuese.

  • Regjistrimet e komandave Alexa fshihen çdo ditë.
  • Hoteleve nuk u jepet mundësia për regjistrime zanore të ndërveprimeve Alexa. As nuk janë në gjendje të rishikojnë përgjigjet e Alexa tek përdoruesit.
  • Hotelet mund të përdorin Alexa për Hotelerinë për të “matur angazhimin përmes analitikës” ose “përshtatur vendosjen” duke zgjedhur stacionet e muzikës së parazgjedhur nga iHeartRadio ose duke lidhur aftësitë me porosi me pajisjet e tyre Echo. Shembulli Amazon është Marriott që ofron TED Talks on Echo devices në lokacionet e saj.
LEXO EDHE:  Autoritetet Franceze i tremben telefonëve 5G në fluturimet ajrore

Alexa e re për Hotelerinë nuk vjen shumë kohë pasi ndihmësi i Amazon-it regjistroi një bisedë private dhe e dërgoi atë rastësisht tek dikush si një mesazh – krejtësisht vetë pa u udhëzuar ndonjëherë ta bënte këtë. Kompania në thelb e mori atë si një incident të çuditshëm ku Alexa humbi një rend të tërë komandash. Vlen të shqyrtohet gjithçka rreth privatësisë me folësit e zgjuar dhe ndihmësit.

Amazon thotë se “së shpejti” përdoruesit do të jenë në gjendje të lidhin përkohësisht llogarinë e tyre në Amazon me Echos që kanë Alexa për Hotelerinë. Në këtë mënyrë do të keni akses në abonimin tuaj muzikor nga Amazon Music ose Spotify ose audiobooks nga Audible.

“Kur një klient e kontrollon, Alexa për Hotelerinë automatikisht shkëput llogarinë e Amazonit nga pajisja në dhomë”. Kjo duket si një gjë tjetër që mund të shkaktojë probleme nëse ndërprerja automatike dështon. Por Amazon pa dyshim është duke punuar në gjithë këtë, kështu që do të duhet të shohim se si Alexa për Hotelerinë punon në skenarë të botës reale gjatë muajve të ardhshëm.