Biznes

Amazon në të ardhmen mund të ketë 70 milionë klientë bankar

Publikuar , 08 Mars 2018
0
Sipas një raporti të kohëve të fundit nga gjiganti konsultues i menaxhimit Bain & Co.Amazon (AMZN) mund të përfundojë me më shumë se 70 milionë klientë bankarë gjatë pesë viteve të ardhshme, nëse ajo fillon të ofrojë kontrolle dhe produkte të tjera financiare. Amazon në të ardhmen mund të ketë 70 milionë klientë bankar

Amerika së shpejti mund të ketë një mega-konkurrent me bankat e saj më të mëdha: Amazon.

Sipas një raporti të kohëve të fundit nga gjiganti konsultues i menaxhimit Bain & Co.Amazon (AMZN) mund të përfundojë me më shumë se 70 milionë klientë bankarë gjatë pesë viteve të ardhshme, nëse ajo fillon të ofrojë kontrolle dhe produkte të tjera financiare.

Për të qënë më të qartë, kemi  të bëjmë me të njëjtin numrin konsumatorësh që ka aktualisht Wells Fargo (WFC).A është realiste të mendosh se Amazon mund të ketë 70 milionë klientë bankar? Amazon ende nuk ka njoftuar zyrtarisht se është në kërkim të partneritetit me bankat e mëdha dhe t’u ofrojë klientëve të saj kontrolluar llogarish.

Por le të supozojmë për një moment se raporti i Wall Street Journal është i vërtetë, dhe Amazon është me të vërtetë duke folur me JPMorgan Chase (JPM), Capital One (COF) dhe të tjerët për një partneritet bankar.

Bain mendon se Amazon mund të jetë brenda kësaj çështjeje. Bain ka anketuar rreth 135,000 konsumatorë në 22 vende dhe ka gjetur se më shumë se gjysma e të anketuarve në SHBA thanë se do të blinin një produkt të shërbimeve financiare nga një firmë  teknologjike.

Gati tre të katërtat e pjesëmarrësve të anketës midis moshës 18 dhe 24 vjeçare thanë se do të blinin një produkt financiar nga një kompani  teknologjike.Amazon u quajt si kompania teknologjike më e besuar, e ndjekur nga Apple (AAPL) dhe Google (GOOGL).

(Anketa është bërë në nëntor, para raportit të Wall Street Journal.) Kjo vlen të përmendet pasi shumë prej këtyre njerëzve të cilët akoma janë në shkollë ose kërkojnë punë, nuk kanë krijuar ende një llogari bankare. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Historia e një adoleshenti Cyborg

Tags >

Amazon