Biznes

Amazon theu rekord me 158 gjësende të shitura brenda një sekonde

Publikuar , 27 Dhjetor 2010
0
Amazon theu rekord me 158 gjësende të shitura brenda një sekonde

Sipas comScore, shpenzimi online i përgjithshëm në Shtetet e Bashkuara kaloi vlerën prej 1 miliard dollarëve në të Hënën Kibernetike (ang. Cyber Monday) në vitin 2010, duke u rritur për 16 përqind në krahasim me vitin e kaluar. Amazon mori një pjesë të madhe të kësaj vlere.

Amazon tha që përmbushjet saj të rrjetit mbarëbotëror harkëtuan një vlerë të përgjithshme më të madhe se 9 milionë njësi përgjatë të gjitha prodhimeve në kategori të ndryshme.
Kindle Wi-Fi dhe Kindle 3G ishin prodhimet më të shitura në Amazon.com gjatë kësaj stine. Kindle 3 ka tejkaluar librin “Harry Potter and the Deathly Hallows” duke u bërë kështu prodhimi më i shitur i Amazon.

Ja disa statistika rreth shitjeve që ka bërë Amazon gjatë periudhës prej 14 nëntori deri me datën 19 dhjetor, të mbështetura në njësitë e porositura:

Elektronikë

Kindle (Wi-Fi); Kindle 3G; dhe Apple iPod touch 8GB

Lojërat

Scrabble Flash Cubes; Qwirkle Board Game; dhe LEGO Ultimate Building Set
Video lojërat dhe hardware-ët

Call of Duty: Black Ops; Just Dance 2; dheDonkey Kong Country Returns
Filmat

“Inception”; “The Blind Side”; dhe “Toy Story 3”

Librat Kindle

“The Confession: A Novel” by John Grisham; “Decision Points” nga George Bush; dhe“Unbroken” nga Laura Hillenbrand

Software
Anime Studio Debut 7; Manga Studio Debut 4; dhe Adobe Photoshop Elements 9

Wireless
Samsung Captivate Android Phone (AT&T); HTC DROID INCREDIBLE Android Phone (Verizon Wireless); dhe Motorola DROID X Android Phone (Verizon Wireless).

LEXO EDHE:  Japonia konsideron lançimin e Jenit dixhital

Lajmet e fundit>