Analiza

Android, sistemi operativ me përhapjen më të gjerë në treg

Publikuar , 26 Qershor 2014
0
Android, sistemi operativ me përhapjen më të gjerë në treg

android-doll-stock_1020.0_standard_640.0Në konferencën e Google I/O u pa një rritje dhe përhapje e jashtëzakonshme e sistemit Android në treg. Fillimisht Android triumfoi në tregun e telefonëve inteligjentë, ndërsa së fundmi kryeson edhe tregun e tabletëve. Në një raport nga Q4 u pa se janë transportuar anembanë botës 315 milionë telefonë inteligjentë Android duke arritur një numër prej 1 miliardë përdoruesish.

gsmarena_0001Në tregun e tabletëve sistemi Android vitin e kaluar zotëronte vetëm 28%, ndërsa këtë vit zotëron 60% të tregut të tabletëve. Rritje ka pësuar edhe numri i aplikacioneve të përdorura nëpërmjet Android me një përqindje e cila shkon deri në 236%. (PCWorld Albanian)

 

LEXO EDHE:  Çfarë e shkaktoi rënien e fundit të Bitcoin?