Analiza

Android, teknologjia me rritjen më të shpejt në vitet e fundit

Publikuar , 06 Nëntor 2013
0
Android, teknologjia me rritjen më të shpejt në vitet e fundit

android-robot-google-signTelefoni i parë me Android doli pas më tepër se një viti kur u paraqit pajisja iPhone e Apple, por platforma mobile e Google ka pasur një ndikim më të madh në botë se sa sistemi operativ iOS i Apple.

Për dëshmi, le ta shikojmë tabelën e postuar në Technology Review që përdor të dhëna të përgatitura nga Horace Dediu i Asymco-s për të shfaqur që Androidi ka pasur një adoptim të madh që kur u lëshua T-Mobile G1 në vitin 2008.

Me 1 miliard aktivizime në vetëm 5 vite, Android është adoptuar nga më tepër njerëz dhe me një ritëm më të shpejt se sa çdo teknologji në vitet e fundit, duke përfshirë iOS-sin, Facebook-un ose Symbian-in.

Tabela nga Technology Review i shfaq më hollësisht arritjet e këtij sistemi operativ. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Llojet e aplikacioneve mobile që përdoruesit shpenzojnë më së shumti kohë

Tags >

android
Lajmet e fundit>