Siguri

Anonymous publikon emaila e fjalëkalime…

Jul 12 2011
0 Shpërndarje
Anonymous publikon emaila e fjalëkalime…

Ne kemi depërtuar në një server në rrjetin e tyre që në parim nuk ka të vendosura masa të sigurisë. Ne ishim në gjendje që ta lëshojmë aplikacionin tonë, i cili u bë një guaskë dhe filloi të plaçkis disa gjëra. Gjëja më e rëndësishme është mbase lista e përafërsisht 90,000 emailave dhe fjalëkalimeve .

Me gjithashtu kemi shtuar sqldump e plotë, të kompresuar ~ 50mb, për një arsye të mirë. Ne ishin në gjendje që t’i qasemi svn-së së tyre, duke marrë 4gb të kodit burimor. Por kjo ishte konsideruar e parëndësishme dhe një humbje e hapësirës së vlefshme, kështu që ne vetëm e morëm atë dhe e fshimë nga sistemi i tyre. Për më tepër, ne gjetëm disa të dhëna të lidhura në serverë të ndryshëm dhe përfituam qasje në ta, pasi gjetëm kredenciale në Sistemin Booz Allen. Ne shtuam ndonjë gjë e cila do të mund të ishte interesante.

Me këto sulme, mund të përfundojmë lehtësisht se siguria nuk është edhe aq e madhe në të dhënat që duhet të ruhen me një siguri të madhe, siç janë në këtë rast emailat dhe fjalëkakilmet e ushtarëve amerikanë./pcworldalbanian

Lajmet e fundit>