Lajmet

Aplikacionet më të klikuara nga platformat e Apple dhe Google Play

Publikuar , 28 Maj 2018
WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook dhe Instagram, të kontrolluara nga Mark Zuckerberg, mbeten katër aplikacionet më të përdorura në botë, sipas të dhënave të publikuara nga kompania Sensor Tower, e cila bashkëpunon me Uber dhe Supercell. Aplikacionet më të klikuara nga platformat e Apple dhe Google Play

Një treg me vlerë 58.6 miliardë dollarë për një renditje të dominuar nga aplikacionet falas. Në 2017, aplikacionet për smartphone kanë shtyrë miliarda përdorues që të harxhojnë vetëm disa euro për të përfituar nga shërbimet që lidhen me funksionet bazë.

Megjithatë, aplikacionet më të përdorura në botë mbeten ato që janë falas. Duke dominuar renditjen e vitit të kaluar ishin aplikacionet e mesazheve të menjëhershme dhe ato të rrjeteve më të njohura sociale.

Një trend që globalisht pasqyron një përqendrim shumë të lartë të përdoruesve nën një kapelë të vetme, WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook dhe Instagram, të kontrolluara nga Mark Zuckerberg, mbeten katër aplikacionet më të përdorura në botë, sipas të dhënave të publikuara nga kompania Sensor Tower, e cila bashkëpunon me Uber dhe Supercell.

WhatsApp është aplikacioni më i përdorur në të gjithë botën. E blerë nga Facebook në 2014 për një shifër prej 19bilion dollarësh, në më pak se 4 vjet, WhatsApp ka kaluar nga 450 milionë përdorues në 1.5 bilion që e përdorin çdo muaj, duke shkëmbyer mesatarisht 60 bilionë mesazhe në ditë.

Më poshtë po japim një listë me dhjetë aplikacionet më të shkarkuara në të gjithë botën:

LEXO EDHE:  iPhone me jailbreaking janë kërcënim për kompanitë ku punoni