Softuer

Aplikacioni për Android tejkalon aplikacionin për iPhone

Publikuar , 19 Dhjetor 2011
0
Aplikacioni për Android tejkalon aplikacionin për iPhone

 

Aplikacioni për Android, i cili ishte lëshuar në shtator të vitit 2009 – një vit pasi ishte lëshuar aplikacioni për iPhone, ende ndjek iPhone në përdorim mesatar mujor duke u qasur në Facebook 85.4 milionë përdorues, në krahasim me 99.1 milionë përdorues të aplikacionit të iPhone. Sidoqoftë, të dhënat mujore të përdoruesve nuk paraqesin pavendosurinë e të dhënave të përditshme të përdoruesve, ose numrin e përdoruesve të cilët kthehen në një bazë ditore. Në atë matje, aplikacioni për Android ende kryeson me 68.2%, në krahasim me aplikacionin e iPhone me 57.9%.

Një shpjegim për ndryshimin në kryesim do të mund të ishte fakti që më shumë se 550,000 pajisje janë duke u aktivizuar çdo ditë – që paraqet ngritjen prej 500,000 që ishin në qershor dhe 400,000 në maj. Më shumë se 200 milionë pajisje që e kanë sistemin  operativ janë aktivë në mbarë botën./pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  Një burrë në SHBA fajëson Google Maps pasi u zhyt në një lum të ngrirë