Lajmet

Aplikacioni Reverso ju mëson disa truke të reja

Publikuar , 09 Prill 2018
0
Më interesant është fakti se kompania është fokusuar në mësimin e gjuhës për aplikacionin e saj mobile. Aplikacioni Reverso ju mëson disa truke të reja

Aplikacioni  i fjalorit Reverso po merr karakteristika të reja me përditësimin e tij 8.0. Ka ushtrime dhe lojëra të reja për t’ju ndihmuar të mësoni fjalë të reja.

Reverso gjithashtu ka një enciklopedi të integruar. Tani ka çdo muaj mbi 40 milionë vizitorë unik në faqen e tij të internetit dhe të aplikacionit.

Është një industri e çuditshme, sepse një pjesë e konsiderueshme e trafikut në ato faqe referente vjen nga motorët e kërkimit. Gjithashtu edhe Google Translate është mjaft dominues.

Reverso ka ndërtuar shumë shërbime të ndryshme për t’u bërë destinacioni juaj i ardhshëm kur është fjala për nevojat tuaja gjuhësore. Për shembull, mund të përktheni një fjalë ose një fjali dhe të gjeni shembuj kontekstualë.

Ju mund të përdorni konjugimin e foljeve, përktheni pjesë të mëdha të tekstit, përdorni fjalorë tradicionale dhe shumë më tepër. Më interesant është fakti se kompania është fokusuar në mësimin e gjuhës për aplikacionin e saj mobile.

Çdo herë që kërkoni diçka, mund të shtoni një fjalë në librin tuaj të shprehjeve. Të dhënat tuaja do të sinkronizohen në pajisje të shumëfishta për sa kohë që jeni të loguar. Mund të instaloni zgjerimin Chrome Reverse për të shtuar fjalë për aplikacionin mobile.

Nëse nuk keni kohë të shtoni fjalë vetë, kompania gjithashtu po i bashkon listat e fjalëve jo aq të thjeshta, por përgjithësisht të dobishme. Përveç ushtrimeve të reja, Reverso tani ka një enciklopedi të integruar.

Ju mund të kërkoni për një fjalë dhe të klikoni “S” në cep për të aksesuar fjalët që lidhen me kërkimin tuaj. Shanset janë që dy fjalë që kanë të njëjtin përkthim në gjuhë të ndryshme me shumë mundësi nënkuptojnë  të njëjtën gjë. Pikërisht i kësaj enciklopedie ju ndihmon të njiheni me këto fjalë.

LEXO EDHE:  "Hakeri" i Apple kërcënonte me fshirjen e 250 milionë llogarive iCloud në këmbim të 100,000 dollarë karta dhuratë në iTunes

Reverso nuk është domosdoshmërisht duke u rikrijuar me të gjitha ato shërbime. Por ka një avantazh që e njëjta kompani do të drejtojë të gjitha këto shërbime. Mund të kërcesh nga një shërbim në tjetrin, të shtosh fjalë nga skenare të shumta dhe shumë e shumë më tepër. /PCWorld Albanian